torsdag 28 januari 2010

Tagen för chokladbegär?

Måste berätta om en rolig sak som hände idag. Det var ungefär såhär:

* Vi står i kön på ett cafe i Katrineholm. Först jag, sen Sara, sedan två män och sist Ingela.
* Trötta, flamsiga och hungriga/sötsugna Sara börjar skämta om att ta ett fat med chokladkakor obemärkt för att sedan äta upp allt utan att betala.

Väl vid bordet med kaffe, macka och allt annat som handlades:

Jag: Åh, titta polisen sitter där borta.
Sara: Vart då? Jaha där.
Ingela: Ja, han stod ju precis bakom er i kön.

Lärdom, skoja aldrig om att stjäla saker när annat folk än dina vänner finns i din närhet.. Men vi fick oss ett gott skratt. //Erika

onsdag 27 januari 2010

Filmtips

Hej hopp på morgonkvisten! Ingen skola idag, ska i alla fall inte dit fysiskt men ska göra en gruppuppgift med Sara lite senare sen. Det var länge sedan jag tipsade om bra filmer så tänkte ta det nu.


1. Sommaren med Göran. Var oväntat rolig. Dock en lite löjlig scen i filmen där de sjunger och dansar men det kompenseras utav de andra rolika scenerna.

2. Avatar. Såg denna film hemma i dålig kvalite, utan text och Avatarernas språk textat på tyska men är ganska nöjd ändå. Tror att denna film verkligen är värd ett biobesök.



3. I love you man. Hade inte hört talas om denna film men den var riktigt bra.


4. The stepfather. En riktigt spännande film där man ibland kommer på sig själv att man sitter och håller på "den onda" sidan.


5. My sister´s keeper. En helt underbar film där vad som egentligen är rätt och fel ställs emot varandra.

Nu är det dags att börja med dagens bestyr! //Erika

tisdag 19 januari 2010

Spring ungjävlar, spring!

Är nog ungefär så jag skulle säga ifall jag skulle komma på de 3 snorungarna som stryker omkring och ringer på hos folk och kastar snöbollar på husen. De här även varit hos oss. Har sån lust att bara springa ifatt, trycka ner deras fula små nyllen i snön och släpa hem dom till föräldrarna.

Överreagerar? Det är ju bara snöbollar. Jo visst, ska jag då gå ut och tacka för att det inte är sten genom rutorna? Är så trött på dagens ungar och även vuxna i vissa fall. Låt min egendom vara! "Det är ju dumt att uppmuntra då tycker de ju bara att det är kul och fortsätter". Men att inte säga någonting är ju det samma som att det dom gör är okej, eller?

Mer diciplin på folket! I alla åldrar.. tack för mig. //Erika

lördag 16 januari 2010

Dagen igår..

Har konstaterat att jag inte skulle ha sagt någonting om tågen i torsdags. Min dag igår såg ut ingefär såhär:

1. Kom ner till tågstationen och såg att tåget ersattes med buss. Gick och väntade på att bussen skulle komma, satte mig på bussen och skickade sms till Sara som fick ta ett senare tåg och missade därmed bussen som jag åkte med.

2. Hinner åka i inte ens 5 minuter och bussen stannar i en rondell. Först undrade jag vad idioten framför bussen höll på med tills jag blev varse om att våran buss hade gått sönder!

3. Skickar sms till Sara som säger att den bussen som hon åker med precis har börjat åka. Några minuter senare och Saras buss åker förbi min buss..

4. Ca 30 minuter senare kommer ersättningsbussen. Då har både polis, bilinspektör och assistanskåren kommit till den trasiga bussen.

5. Anländer till skolan 15 minuter försenad och dagen flyter därefter på bra.

6. Sara och jag tar en fika innan vi ska åka hem. Även här får vi åka buss som ska avgå 15.00 , samma tid som tåget skulle ha gått. Det kommer en buss men den som kör vet ej vart han ska. Han kommer tillbaka lite senare och säger att han ska till Västerås och åker därifrån.

7. Ca 15.10 kommer samma buss med samma man tillbaka som säger att han nu ska till Norrköping. Vi blir lite försenade men resan hem går bra.

8. Väntar på att spårvagnen ska komma och skickar iväg en sms-biljett. Den första kunde inte skickas så skickar en gång till. Får kort därefter ett sms med biljetten, och efter det ett sms till med en till biljett!

Så såg min dag ut igår och tro mig att det var skönt att komma hem! //Erika

torsdag 14 januari 2010

Snart frisk!

Hej hej hallå! Idag känns det ganska bra med förkylningen. Har inte kunnat träna än men jag städade lite idag och det kändes inte jobbigt alls. För övrigt har jag jobbat med ett grupparbete som jag, Ingela och Sara gör tillsammans. Uppgiften fick vi i samband med sjukdomslärakursen som började i måndags. Känns som en ganska bra kurs och jag tror att det faktiskt finns en del att lära sig här. Det märks även att läraren är en utbildad lärare, visserligen gymnasielärare men ändå mycket bättre på att lära ut än de senaste "lärarna".

I morgon är det skola igen. Ska bli spännande och se ifall tågen går som de ska eller om det blir ersättningsbuss. Mig spelar det ingen större roll faktiskt. När vi började utbildningen fick vi åka buss och det fungerade hur bra som helst.


Har nu i veckan startat en ny blogg som endast kommer att handla om kampen mot min lilla övervikt, http://halsokampen.blogspot.com/ . Jag kommer att fortsätta även med denna blogg och skriva övriga vardagshändelser. Hoppas att ni kommer att följa båda bloggarna. //Erika

söndag 10 januari 2010

Fortfarande lite sjuk

Ingen träning idag heller men troligen någon gång den kommande veckan. Smartare att vila sig frisk än att småträna ändå, då tar det ju bara längre tid att bli frisk. Lite retligt dock att se på när Anders tränar och själv tillbringar man hela dagen i soffan. Har i och för sig tvättat och diskat så lite nytta har jag allt gjort.

Vi ska snart börja laga mat, det får bli hamburgare av kycklingfilé och nyttigt bröd. Mums! Vi försöker verkligen att äta nyttigt nu. Själv ska jag bli ännu strängare nästa vecka. Men kan inte förneka att jag tänker på påsken då jag får mumsa i mig ett litet påskägg. För övrigt är jag integodissugen men det kommer mer nu när jag inte är frisk. Annars kan man ju hålla sig sysselsatt och då minskar tankarna på onyttig mat och diverse andra sötsaker.


Nu på måndag börjar en ny kurs, nämligen sjukdomslära. Ska bli riktigt skoj och jag hoppas verkligen att läraren är bra. Tyvärr har det varit lite nerför med lärarinsatserna den senaste tiden. Men det är ju bara ett halvår kvar. Tiden kommer att gå sjukt fort tror jag. Längtar.. //Erika

lördag 9 januari 2010

Lugn lördag

Är inte helt pigg idag heller. Inget skoj alls. Hade tänkt att städa iordning och tvätta men får nog göra det i morgon istället och hoppas på att jag är friskare då. Det värsta är att jag inte kan träna, surt sa räven.. Vägde mig i morse i alla fall. Den 28/12 visade vågen 80,4 kg och idag visade den 78,4 kg. Blev väldigt glad för det innebär att jag tränar och äter på ett sätt som passar mig. Hurra för mig!


Ungefär såhär känner jag mig idag, bilden är ifrån Kolmården för några år sedan.


Nästa "mål" är att inte äta godis fram tills påskafton. Då ska jag unna mig ett litet påskägg med gott samvete. Har inga direkta mål med vad jag ska väga vid vissa datum, jag tar det som det kommer. Men målvikten är väl 70 kg just nu och önskad vikt 65 kg. Men är jag nere på 70 kg tills sommaren så inte mig emot.

Idag blir det nog lugnt. Anders har jour så det går inte att hitta på några stora utflykter. Planerna är att handla, vinna på V75 och ringa farmor. Ringer henne ikväll för gör hon något idag så är nog chansen större att hon gör det mitt på dagen än på kvällen. Nu ska det funderas på vad vi ska äta till middag, några förslag? //Erika

fredag 8 januari 2010

Träningsabstinens!

Idag har jag tyvärr inte kunnat träna, vilket är väldigt frustrerande. Har en liten förkylning i kroppen och det som behövs är vila för att inte göra det värr än vad det är. Testa att köra lite dansmatta med förhoppningar om att jag skulle kunna köra ett lugnt pass men inte ens det gick. Vill träna, nu! Vill ju inte tappa suget igen. Men det är bara att hålla ut och äta bra. Mycket annat kan jag inte göra.




Känner mig kreativ nu och försöker hitta nya saker inom kost och hälsa som kan göra att man blir ännu mer taggad. Då menar jag inte piller och så vidare utan exempelvis nyttig mat. Jag är väldig anti till att folk knaprar i sig en massa tabletter och pulver hit och dit. Proteindrink är en sak efter ett hårt styrketräningspass då aptiten inte är på topp. Tror att väldigt många som exempelvis styrketränar på en "motionär nivå" äter väldigt mycket tabletter som de egentligen inte behöver. Har själv testat ett piller för några år sen som skulle ta bort sötsug och så vidare. Men det blir bara krånglig och dessutom kan man tappa aptiten nästan helt till att bli vrålhungrig. Nej, inget för mig! Mat fungerar utmärkt, dessutom är det ju myket godare eller hur? //Erika

torsdag 7 januari 2010

Städa?

Har ganska nyligen avslutat ett 1,5 timmes träningspass innehållande styrketräning för biceps och triceps, mage, dansmatta och lite slagsäck. Det gick hyffsat, kändes som att huvudet inte var riktigt med dock. Kan bero på att skolan har börjat igen. Men men, skam den som ger sig. Tycker annars att jag har kommit igång bra med träningen. Tränade i fredags, lördags, söndags, måndags, tisdags och så idag. Vet inte när det hände sist.


Funderar på om jag ska städa lite. Har väl ingen jättelust men det skulle behövas. Men det känns lite svårt då det känns som att jag samtidigt skulle behöva ta ner allt julpynt. Fast det får nog sitta upp tills helgen.


Skola i morgon igen. Ska redovisa hemtentan i Arbetsmiljö. Hmm, känner att huvudet är lite tomt nu så det får bli ett litet inlägg idag. Ha det gött! // Erika

tisdag 5 januari 2010

Vardagslyx

Är ledig idag så passade på att ha lite vardagslyx. Middagen avnjöts till Hipp hipps film om Morgan Pålsson. Magen känns dock lite för mätt så får träna extra hårt sen. Ska strax bränna lite kalorier genom städning men måste erkänna att det inte lockar så mycket.



Funderar på att köra ett dubbelpass med träning sen. Hade från början tänkt att träna en gång på förmiddagen och en gång nu på eftermiddagen men det är visst lite trögstartat idag. Kanske ska ta det sista kaffet som är kvar från i morse? //Erika

måndag 4 januari 2010

Skavsår men nöjd ändå!

Hej alla glada! Idag har jag redovisat mitt LIA-projekt i skolan och det gick kanonbra! Fick jättemycket beröm och det kändes verkligen bra också. Måste erkänna att jag är väldigt nöjd med mig själv. Har för övrigt invigt vinterskorna, aj säger jag! Har aldrig haft så stora skavsår. Här snackar vi inte små blåsor utan avskalat skinn. Men de var ändå bra på den punkten att de gav bra fäste snön och isen. Vid nästa användning ska jag plåstra och tejpa fötterna, garanterat!

Tränade lite när jag kom hem. Det blev ca 20-25 minuterdansmattan, bättre än inget alls. Har som nyårslöfte att träna något varje dag, om jag inte är jättesjuk såklart. Resten av kvällen kommer inte så mycket att hända. Ska titta lite på www.bonprix.se som har underbart snygga och billiga kläder, både för dam och herr. När jag får min första lön ska jag köpa en massa nya plagg. Satsar på att ha gått ner en hel del i vikt då så det behövs nog en ny garderob kan jag tänka mig, inte mig emot. Ha en fortsatt trevlig kväll! //Erika

fredag 1 januari 2010

Årets första inlägg!

Som förmodligen alla vet (hoppas jag) var det nyårsafton igår. Jag hoppas att alla hade en trevlig dag och önskar alla ett gott nytt år! För mig och Anders blev det väldigt lugnt. Vi var hemma och tittade på ett par komedier och laga en asiatisk middag som blev så himla god. Vi hittade receptethttp://www.recept.nu/ , minns dock inte riktigt vad jag sökte på men förmodligen asiatiskt eller Nasi Goreng. Rätten innehöll:
* nudlar
* lövbiff
* paprika
* rödlök
* saften från en lime
* sweet chili-sås
* salt, vitpeppar och koriander
* räkor (stod dock inte med i grundreceptet)

Givetsvis ska ju en rätt som denna ätas med pinnar! Dessa fick vi av min bror efter hans hemkomst från Sydkorea. För övrigt så har jag bestämt att detta år ska bli hälsans och framgångens år. Mycket på grund av att min kropp behöver ändra form och byta ut ett X antal kilo fett till muskler, samt att det endast är ett halvår tills jag har studerat klart och är arbetslös. Ska någon dag ta mig en funderare angående vad jag vill jobba med i framtiden. Önska mig lycka till! //Erika