måndag 22 februari 2010

Jo, jag lever!

Oj oj oj, här var det länge sedan man skrev något! Har haft väldigt mycket med skolan den sista tiden plus att jag har varit sjuk. Är fortfarande lite snorig men de flesta och mesta sjukdomssymtomerna har försvunnit. På ett sätt kan jag vara glad att jag blev sjuk. Har varit väldigt stressad och less på grund av skolan den senaste tiden och att bli sjuk gjorde att jag ändå mådde bättre mentalt. Så att bli sjuk gjorde mig nog bara mer gott en ont i längden. Konstigt nog..

Skola idag egentligen men -27,5 grader ute, inställda tåg och väntande snö i eftermiddag så.. nej. Det är inte värt det. Så många gånger som man nu den senaste tiden har trotsat oddsen och tagit sig till skolan ändå. Vill inte stå ute och vänta på eventuella ersättningsbussar. Det var en stor biragande orsak till att jag blev sjuk nämligen.

Ska passa på att fundera ut lite frågeställningar till LIA:n som jag ska göra på Xtravaganza ( www.xtravaganza.se ) här i Norrköping. Det ska bli oerhört skönt att slippa pendla på 10 veckor! Visserligen spårvagn men skulle den jävlas så går det att ner till stan. Det tar lite tid men bättre sent än aldrig.

Nu blir det nog lite hockey. //Erika

söndag 7 februari 2010

Bio och middag

Vilken skön helg det har varit! Förutom studier så var Anders och jagbio igår. Vi såg "Men who stare at goats". Den var inte riktigt så bra som vi hade tänkt oss. När vi såg trailern fick vi oss ett par skratt, men tyvärr var de flesta roliga scenerna med just i trailern vilket gjorde att när det roliga i filmen kom visste man redan vad som skulle hända. Den är sevärd men skulle inte rekommenderas att ses på bio.

Vi var även ute och käkade och efter det var vi en liten stund på Harrys där vi spelade lite Black Jack. För en gångs skull gick det väldigt bra! Vi satsade en hundring var och gick därifrån med totalt 600 spänn. Middagen betald!

Just nu läser vi Folkhälsovetenskap i skolan. Tyvärr får vi mer läxor och saker att göra hemma än vad vi i själva verket lär oss på lektionerna. Det känns ganska surt eftersom man alltid går upp tidigt och kommer hem ganska sent. När man väl är hemma finns det ju tusen saker man skulle behöva göra, men då måste man göra någon stor uppgift som har med skolan att göra istället. Det låter kanske som att jag gnäller om att det är mycket att plugga men det är inte så jag menar. Jag vill utnyttja tiden som man är i skolan till max! Den senaste tiden har tiden som man har tillbringat på skolan varit ganska onödig. Antingen får man höra saker som man redan har hört förut om och om igen eller så är tempot oerhört segt. Men men, veck 10 är det LIA. Denna gång ska jag vara på Xtravaganza. Nervöst men säkerligen lärorikt! //Erika

måndag 1 februari 2010

Bättre sent än aldrig..

Idag har jag äntligen tagit ner julen! Har inte haft tid men tog mig helt enkelt tid idag och oj vad skönt det känns. För tillfället gör varken jag eller Anders så mycket, det ser ut ungefär såhär.



I morgon ska jag följa med pappa och göra ett filmjobb av hans ångtvättmaskin. Det kan vara svårt att bara förklara med ord för andra hur den fungerar och vilket resultat den ger.

Ska snart se på Outsiderskanal 5 som handlar om folk med fett-skräck. Tror det kan vara ett intressant program. Blir nog att ladda upp med lite te innan det börjar! //Erika