tisdag 30 november 2010

Skoskav

Vem är det som går och går och aldrig slutar? JAG! Vet inte hur många mil jag kan ha gått nu totalt. Har gått flera dagar i rad och traskat runt i snön. Känner mig dock löjligt trött nu för att klockan bara är ca 18.30, men iofs gick jag upp runt halv fem i morse också. Hur som helst så har pomenaderna resulterat i skoskav. Om det bara kunde resultera i fettreducering också så skulle jag bli helnöjd!

Nu vågar jag nog inte skriva mer för dagen, brukar inte bli så bra när jag är trött. Lovar att uppdatera oftare i fortsättning! Ha det gött. //Erika

onsdag 24 november 2010

Dåligt väder är till för att trotsas!

När andra klagar och flyr snön gör jag tvärtom, jag går ut och går! Man är väldigt ensam plus att det ger ju mer konditionsträning att gå ut och gå nu. Idag har det blivit två promenader och ett magpass. Har också för första gången bytt däck! Ja, inte helt själv. Mamma och Kent hjälpte till men nu vet jag i alla fall hur man gör vilket kan vara en nyttig kunskap.

Har också lyckats med konsten att ge mig själv en käftsmäll idag. Skulle skrapa rutorna på bilen och den lång skrapan hakade i medan jag fortsatte rörelsen. Men det blev inte så stor skada skedd.

Just nu är jag ganska seg och ska koppla av med en kopp te. Lär sova gott inatt känner jag redan nu. På grund av vädret så blir det jobb i närheten imorn, närmare bestämt Linköping. Väl mött. //Erika

Rea på Halens

Hittade denna jättecoola morgonrock på http://www.halens.se/



De har för övrigt en del rea nu så den som vill hitta sig något fint exempelvis till det stundande julbordet kan passa på att ta sig en titt! //Erika

tisdag 23 november 2010

Mmm smörgåstårta..

Är ledig från jobbet idag så har passat på att traska runt i snö i 55 minuter. Detta är bra benträning kan jag lova! Ska nog belöna mig med att se en film sen. Denna gång kanske det blir ett säkert kort, det vill säga se någon som man redan har sett och som man vet är bra. Såg "El Hierro" igår och blev grymt besviken! Hade förväntat mig någon skräck/rysare och fick istället se en dålig trhilleraktig film där de har klippt bort scener som förklarar varför vissa saker är som de är. Rekommenderas INTE!

Dagens övriga planer är att jag och brorsan, som för övrigt fyller år idag, ska fixa maten och i eftermiddag ska jag och mamma uträtta en del ärenden. Ett av dessa är att införskaffa en smörgåstårta dagen till ära, mums!

Ta det lugnt ute i snöyran! //Erika

söndag 21 november 2010

Det är ju lysande..

Så vad har hänt denna helg? Jag har lagat lasange som blev jättegod. Känner dock att jag inte riktigt är helt nöjd över resultatet än så detta får jag öva mer på! Har även gjort lite dörrkransar. Kände mig dock lite som en hädare då jag samtidigt lyssnade på julmusik och med jämna mellanrum yttrade ord som "kottjävel" och dylikt. När jag ändå hade mina pysselgrejer framme så passade jag på att vinterdekorera mitt lysande ris. Fint va?



Idag har jag rensat bland en massa papper bland annat. Gick även en promenadca 1 mil i snö/regn. Inte optimala förhållanden men det var jädrans gött ändå! Om inte annat så känner man sig jäklig bra efteråt. Ett perfekt slut på veckan och nu laddar jag inför en ny! I morgon blir det jobb i Katrineholm, Vingåker och Julita.
Hoppas att ni andra har haft en bra helg vare sig det har hänt mycket eller nästan inget alls. Båda alternativen behövs ibland. //Erika

lördag 20 november 2010

Felparkerad?

Måste berätta om en sak medan jag kommer ihåg! Var ute och gick idag och fick se att en bil hade kört in i ett staket liknande sånt där nätgaller. Till saken hör att bilen hade huven utåt vägen till, alltså har man kört in i staketet via trädgården! Hur attans har man lyckats med detta undrar jag?? Det är svårt att förklara hur bilen stod men inte var det heller nära det "hål" i staketet som verkligen leder ut ifrån trädgården via en väg. När jag gick förbi så hade de satt på varningsblinkersen på bilen och folk stod runt omkring bilen. Detta förstår jag inte riktigt heller, varför flyttade de inte på bilen?

Här blir det nog för övrigt läggdags snart. Sov gott alla! //Erika

fredag 19 november 2010

Sammanfattning

Bäst att sammanfatta tiden som har gått.

Måndag, jobb samt hämtade vi de sista grejerna i Norrköping (förutom de glömda visparna som just nu gör elvispen ganska så värdelös).

Tisdag, jobb och "lite" plock med mina grejer dvs slänga och ställa iordning.

Onsdag, ledig från jobbet och följde med Sara till Örebro och Skövde för att hämta barbord och barstolar. En väldigt rolig road trip samt att vi träffade världens snällaste och största hund i Skövde.

Torsdag, jobb och plockande med grejer.

Fredag, förut = jobb. Nu = beställer julklappar, lyssnar på Maria Mena och dricker en Arboga. Perfekt fredagsmys för en singel!

Hoppas att ni andra och har fredagsmys, själv som med sällskap. //Erika

lördag 13 november 2010

Uppdatering av veckan

Nu var det jädrans länge sedan jag skrev, sorry. Så vad har hänt? Jo var på trav i tisdags, dessvärre gick det inte så bra för hästen men det var kul ändå! Det var också MASSA snö, både mysigt och kallt.

I onsdags var vi på Gkås i Ullared vilket var roligt som vanligt. Dock blev det väldigt mycket folk på slutet så då ville vi mest bara där ifrån. Men jag hittade lite grejer som nya träningskläder, vinterskor, filmer, ett ramband, nån julklapp mm. Vill tacka moster, mor och kusin för en trevlig dag!

Resterande dagar fram till idag har väl sett ganska så lika ut med träning, promenader och iordningställande (heter det så?) av mina saker i mitt nygamla rum. Idag lär det inte bli så spektakulära äventyr, vi får helt enkelt se vad som händer. Ute regnar det bara så det blir kanske att se någon film.

Önskar er alla en trevlig helg! //Erika

tisdag 9 november 2010

Vinterdäck blev ny bil

Det blev inga nya vinterdäck, det blev en ny bil i stället! Vinterdäcken hade inte kommit så de lånade ut någon jeep till oss (vet inte så mycket mer om bilens "ras") men den är fyrhjulsdriven så det ska nog gå kanon att ta sig fram i snöyran. Vi kommer att åka runt halv två tippar jag på.

En bra sak med bilen är att denna har större bagage än mammas och pappas Mercedes, så nu kan man få in ännu fler Ullaredskassar hehe.. //Erika

Snöööö

Snö! Kan inte hjälpa det men jag tycker ändå att det är lite mysigt! Ska trax följa med mamma in till Linköping så att vi får vinterdäck på bilen. Detta innebär att vi nu alltså får åka med sommardäck till Linköping, inte lika mysigt! Men det ska nog gå bra.

Tjingeling så länge! //Erika

måndag 8 november 2010

Kommer inte på någon rubrik

Oj oj oj, nu är jag seg! Hade inget att göra förut så jag gick en promenad1,5 timme. Det blev väl närmare 1 mil totalt, gött!

Vet inte riktigt vad som händer ikväll, någon film kan jag tro. I morgon ska vi åka på travmammas och mosters häst startar på Axevalla igen och nu får jag följa med. Efter travet åker vi hem till moster för att sedan åka till Ullared onsdag med moster och kusin. Kulans! Har en "liten" lista som jag har tänkt att pricka av under dagen.

Nej nu får det bli lite te. Ha en fortsatt trevlig kväll. //Erika

Friggs

Pratade ju om ett blåbärs te. Detta te är av märket Friggs. Samma märke som Green Chai, det te som luktar lite som glögg och pepparkakor.


Hur som helst så är blåbärssmaken också helt underbar! Den asken är blå, förvånande va? Tror att sorten heter Creamy Blueberry, men den finns alltså inte med på bilden här. Jajaj, den ska väl inte vara så svår att hitta i affären. //Erika

söndag 7 november 2010

Söndagsmys

Just nu, min myshörna!


Ser lite på tv och dricker te med smak av blåbär. Kanske ska se The Grudge 2 sen, såg ju ettan förut idag. Har också gått en promenad till så jag är nöjd med dagens som har varit. Plankorna blev målade de med.

I morgon är det jobb Coop i Linköping. Pappa pratade också om att vi kanske ska rikta dörrar, det kan bli spännande.. //Erika

Lite mer bilder

Hej hej och hej! Har nyss varit ute och gått en promenad med mamma och hundarna. Här är lite fler bilder från igår, en när jag tänder ljuset i minneslunden och en bild på pumpan jag gjorde.




Dagens fortsatta planer är nu först och främst att tina upp kroppen lite med kaffe. Sen tror jag att vi skulle måla några plank. Blir kanske en promenad till ikväll sen, lika bra att passa på när man har möjligheten.
Ha det gött! //Erika

lördag 6 november 2010

L som i lugn lördag

Mamma och jag var i minneslunden och tände ett ljus för morfar plus några fler. Här är lite bilder.




Själavandring?


Har för övrigt idag gått två promenader, hmm ja det kanske bara är det jag har gjort? Känns ändå som att jag har varit aktiv den mesta tiden av dagen. Ikväll händer inget stort. Hörde ordet våffla nämnas förut. Sen blir det nog att se någon film och bara njuta av kvällen.

Hoppas att ni alla har en bra helg och att den fortsätter så! //Erika

fredag 5 november 2010

5 km

Börjat dagen med att gå en promenadca 5 km med mamma och hundarna. Underbar start på dagen tycker jag! Sitter nu och käkar lite mellanmål i form av smoothie och nötter, gött gött!

Resten av dagen kommer jag bl.a. att måla och slipa lite plank, fixa iordning träningsmusik samt städa lite. Det är inte direkt stökigt men varför vänta med att plocka iordning?

På återseende! //Erika

torsdag 4 november 2010

Önskar en blomstrande dag

Vet inte om jag har så mycket att skriva just nu egentligen? Inget jobb idag så vi får se vad som händer. Tittade lite på gamla bilder igår och hittade denna. Eftersom jag inte skäms så delar jag med mig av denna bild.




Hoppas att ni alla får en bra och givande dag! Om inte annat en rolig dag. //Erika

onsdag 3 november 2010

Flingtips

Käkade Wasa crisp mix med äpple till frukost i morse. Den var supergod och inte sockrad till förbannelse som många andra typer av flingor kan vara.


Rekommenderas! //Erika

tisdag 2 november 2010

Vinst!

Yej! Mammas och mosters travhäst Overseascareer (kallad Ove) vann Axevalla med Åke Svanstedt i sulkyn. Segern tog hur lätt som helst och med ett par längder framför de andra. Med tanke på att hästen inte har startat på ett bra tag är detta verkligen en toppenprestation. Ser fram emot fler vinster då även jag kan vara på plats. //Erika

Mitt boende i bilder

Så här bor jag nu! Mitt gamla rum som jag bodde i förut innan jag flyttade hemifrån.






Min nya coola lampa och givetvis måste jag ju ha mitt underbara "ljusris".


Bild från sängen och på mina filmer. De måste jag så klart ha nära till hands.
Nu ska jag ta en dusch. Får se vad jag hittar på för något sen, kanske rensa lite bland bilderna på datan? Ha en trevlig kväll! //Erika

Lunchrast

Har faktiskt kommit en bra bit med dagens arbete, skönt! Dock har jag redan hunnit vända upp och ner på en ask full med tops samt haft för mycket bakpulvet i muffinsarna. Är ärligt bra på att baka men idag vet jag inte vad som hände? Kanske börjar bli mig själv igen? Men men, de blev goda i alla fall och det är ju det som är huvudsaken.



Funderar också på om jag skulle börja arbete som hörlurstestare. Varför är det alltid så att man sparar EXAKT ALLA sladdar man får fast att man redan har 10 st av samma sort?


Hur som helst så för det bli lite vila nu efter lunchen. Sen blir det till att jobba igen. //Erika

Mer kaffe!

Idag är jag visst segstartad, mer kaffe kanske? Har annars en hel del att göra. Ska försöka få ordning på så mycket som möjligt plus att jag ska baka lite fika till mamma och Kent som ska åka och kolla på trav. Själv ska jag vara hundvakt. Det var ett tag sedan jag såg trav in real life så det får jag ändra på snart. Fast idag stör det mig inte så mycket att jag inte kan följa med då jag som sagt har en hel del att göra här hemma.

Ha en bra dag! //Erika

måndag 1 november 2010

Trött, tröttare, Erika

Nu är jag aptrött! Både fysiskt och psykiskt tror jag. Avslutade nyligen dagens "ställa-i-ordning-alla-saker-projekt". Möblerna är i alla fall på plats nu, vilket känns skönt. Har lite grejer kvar i Norrköping fortfarande men det tar sig sakta men säkert. Ska nog sova om inte allt för lång tid, lär inte bli några problem på den fronten.

Hoppas att ni alla har fått en bra start på den nya veckan. Godnatt.. //Erika

Helgen som var

I lördags åkte Lilly och jag in till Linköping och bowlade. Det var jättekul plus att jag vann, det är aldrig fel! Efter bowlingen gick vi till en krog, vet ej vad den heter dock.

MEN, något av det roligaste på hela kvällen var när vi skulle åka hem. På tåget träffade jag några jag känner, varav en av dessa bor inte långt ifrån mig. Denna människa (som är något äldre än mig) tyckte att det var jättebra att vi träffades så att denna människa kunde ta hand om mig. Till saken hör att när vi klev av tåget skulle människan dra iväg med mig åt helt fel håll! Jag fick gång på gång upprepa att det var fel håll men människan lyssnade inte på mig. Så jag lämnade denna människa där åt sitt eget öde. Orkade inte tjaffsa och jag ville hem och sova. Om denna människa ens minns detta idag, tvivlar jag på..


I eftermiddag ska jag, brorsan och pappa hämta lite av mina möbler i Norrköping. Ska försöka få med mig så mycket som möjligt så att detta genomförs så fort som möjligt. Svårt att koncenterar sig på saker när så mycket är på gång. Men men, det rer sig!


Här är en bild på det nyfärgade och klippta håret. Bra jobbat Lilly! //Erika