fredag 31 december 2010

Tankar om det nya året

Snart är det nytt år och jag funderar på hur jag ska göra det nya året bättre än det förra. En sak som är säker är att jag ska ta avstånd från negativa människor. Negativa människor kan dessvärre påverka mig allt för lätt ibland, men nu är det slut med det. För övrigt vill jag säga till människan, var inte så negativ utan var mer optimistisk. Det blir inte alltid som man har tänkt sig, men vad gör det? Det är som det är och det gör ingen nytta i att gräva ner sig i det. Vill också påpeka för de som har lätt för att dissa andra människors passion och intressen, är det alltid så nödvändigt? I stället för att säga "Fy fan det tycker jag är astrist", säg i stället "Vad kul för dig!".

Ska också ta bättre vara på mina vänner som dessvärre har blivit lite åtsidosatta för ett tag. Det är inte det att jag inte tycker om dem längre, men vissa saker i livet kan göra att man drar sig tillbaka vilket jag också har förklarat. Hoppas och tror att ni förstår.

Detta är en liten del av mycket som jag har tänkt mig (och som ska) bli bättre. Vill säga till min familj, släkt, vänner och bekanta gott nytt år. All kärlek till er! //Erika

onsdag 29 december 2010

Dagen igår

Tyvärr gick det inte så bra för Ove igår så nu får han vila lite och komma igen i vår igen! Hade ändå en trevlig dag med släkten.

Myntade ett nytt talesätt igår: "Hellre sann besvikelse än falsk lycka". Sant, eller hur?

Idag händer inte så mycket, är seg och inte 100% kry så det får bli en träningsfri dag. Hoppas att ni alla får en bra dag! //Erika

tisdag 28 december 2010

T som i trav

Snart drar jag, mamma och mormor till Kvänum och Axevalla för att se på Ove när han startar. Håll tummarna! //Erika

lördag 25 december 2010

Alldeles, alldeles underbar!

Igår hade jag en helt underbar, mysig och lugnt julafton hemma med familjen. Lugn kan ju iofs diskuteras med tanke på att vi spelade ett spel som gick på tid! Men det var ett skitskoj spel och nog jädrans bra träning för mig som verkligen får panik när saker och ting går på tid. Men jag vann ju en gång i alla fall. Tur eller lugna nerver? Troligen det första alternativet.

Dagen igår såg ut som så att vi käkade julbord vid klocka ett, på pricken faktiskt. Efter det spelade vi spel fram till Kalle Anka då vi även fikade. Sen blev det självklart "Kan du vissla Johanna".

Runt klockan sex skulle jag tro så delade tomten ut julklapparna, det vill säga jag. Själv fick jag bl.a. ett sånt där databord som man ska ha sin laptop på, funkar kanon! Fick också vikter och skivstång, filmer, böcker, hälsosaker, presentkortLindex och tre månaders abonnemang Spotify. Så nu slipper jag att youtube:a den musik jag vill lyssna på. Fick förresten även vinka till tomten som klev ur grannhuset lagom när vi öppnade våra julklappar, det var mycket trevligt måste jag säga och en av kvällens höjdpunkter enligt mig!

Efter julklappsöppningen blev det gröt och Karl-Bertil Jonsson och kvällen fortsatte sedan i en lugn anda. Tack kära familj för en helt underbar julafton! //Erika

fredag 24 december 2010

Lånar mammas bild för att säga..

.. God jul familj, släkt, vänner och bekanta!




//Erika

torsdag 23 december 2010

Lite bilder

Bjuder på lite bilder.

Nybadad Lennart som det verkar vara synd om.


Dekorerat pepparkakshjärtan som nu hänger i granen.

Den stooora kramgoa granen.

Hoppas att ni alla har en mysig dag. Själv har jag bl.a. gått en promenad och limmat ihop mammas superstora dekorationskotte som jag råkade sätta mig på. Fick frågan "Om den nu var så stor, hur kunde du då sätta dig på den?", svarade enbart "Det är ju mig vi pratar om" vilket också godkändes som svar! Lyckades också för övrigt släcka en gatulykta på min promenad, vad mer är nytt?
Nu blir det glögg, mys mys! //Erika

Tio små tomtenissar

Midvinternattens sköld är svår,
tio små nissar i djupsnö går.
Rävsax dold under skynke vitt,
knipsar nisse av på mitt.
Livsandarna snabbt för honom tryter,
snart i eget blod han flyter.

Nio små nissar i midnattstimma,
traskar fram i månljusstrimma.
Ugglan hoar i sitt näste,
istapp faller tyst från fäste.
Nisse spetsas utav tappen,
tomte ligger död på trappen.

Utanför dörren står gröten och ångar,
åtta nissars intresse den fångar.
Under stigande hunger fatet de nalkar,
en stackars tomte på kanten halkar.
Han sliter, han kämpar, han svettar sig blöt,
men sjunker likväl i kvicksandslik gröt.

Många springor stugan har,
där sju tomtar in sig tar.
Katten som bakom dörren lura,
slukar nisse med hull och huva.
Resterna av tomtehand,
slickar Misse bort från tand.

Sex små tomtar mot julbord ila,
snabbt de uppför bordsben kila.
När sista tomten över kanten hasa,
han tappar greppet och nedåt rasa.
Faller nedåt likt ett lod,
mattan färgas röd av tomteblod.

Tomtar fem i väldig iver,
springer runt ty hungern river.
Nisse snubblar på sitt skägg,
faller rätt på knivens egg.
Lilla nisse, stackars saten,
rinner ut i sillsalaten.

Fyra små nissar har festat på sill,
och nu de törsten sin släcka vill.
Mot glöggen de springer i samlad tropp,
och tar för sig av drycken i varsin kopp.
Ner faller nisse i glögghet hav,
likt skållad mandel hand skinn faller av.

Tre små tomtar i granen svingar,
mellan ljus och änglavingar.
Nisse sig för nära våga,
strax han står i ljusan låga.
Doftar snart likt vidbränd stek,
ångrar då sin ystra lek.

Två små tomtar kring sig tittar,
då en smällkaramell de hittar.
Nisse ner på den hoppar,
men för detta den ej stoppar.
I tak, på golv, på gardin med frans,
finns nu nisses hjärnsubstans.

Husbonn stiger upp i natten,
för att kasta lite vatten.
Under husbonns tunga toffla,
nisse blir till krämig våffla.
Snön ligger vit lite här och var,
inte en jäkla tomte finns kvar.


Finns lite olika bud om hur den går, men på ett ungefär så här. //Erika

onsdag 22 december 2010

Julspöke?

Helt ärligt så måste jag ha haft ett spöke i rummet inatt. Vaknade flera gånger av att det lät konstigt. Inte bara ett litet ljud utan mer utdragna ljud som prassel och så. Att det är råttor eller en mus betvivlar jag starkt! Kanske är det också därför som gatlyktorna släcks med jämna mellanrum när jag passerar dem? Detta är faktiskt sant. En gång släcktes en hel kyl ner på City Gross när jag var vid den. Men jag kanske bara är ovanligt energirik ibland så att jag slår ut andra belysning och elektroniska grejer?

Snart är det i alla fall julafton och då kommer tomten, det vill säga jag i detta hushåll. Granen står så grann och fin att man bara vill krama den (vilket jag faktiskt har gjort också). Idag ska mamma och jag handla så det är bara att förbereda sig mentalt för trängsel och sura miner, vilket jag endast kommer att besvara med ett leende! //Erika

tisdag 21 december 2010

Jullåten jag inte tål

Förr gillade jag verkligen låten "Do they know it´s christmas?", tills jag verkligen började lyssna på texten. Nu blir jag bara arg när jag hör låten p.g.a. dessa meningar:

* Well tonight thank God it´s them instead of you". För det första gillar jag aldrig saker som menar att jag ska vara tacksam och nästan skämmas för att jag inte exempelvis är fattig, bor i ett land med krig osv. För det andra, är inte julen till för alla? Ja, ni som känner likadant förstår vad jag menar.

* And there won´t be snow in Africa this Christmastime". Behöver jag ens förklara detta? Har det någonsin snöat i Afrika? Är det snö som julen först och främst handlar om? Och det är väl en tur att det inte snöar där, usch vad de skulle frysa..

* The greatest gift they´ll get this year is life". Känns lite väl dramatiskt.

Själva klangen i låten gör att jag blir irriterad på låten. Budskapet som de vill få fram hade kunnat sägas på ett helt annat sätt enligt min mening, nu blir den så anklagande på nått vis. Nej, för mig blir det andra jullåtar! "Ute faller snö.." //Erika

måndag 20 december 2010

Dan före dan, före dan, före..

Känner mig fet som en julgris, fast att inte ens julafton har varit än. Har ändå motionerat varje dag och tur är väl det! Julafton kommer vi att fira här hemma, lugnt och mysigt. Granen står klädd i det nya vinterbonade uterummet. Då taket där är ganska högt har vi nog nu den största gran som vi någonsin har haft. Ska se om jag kan fixa en bild på den sen.

För övrigt har Tomra fixat mössor med deras logga på, gött! Vill tro att jag har ett finger med i spelet då denna önskan kom fram i samband med ett av mina hälsoprojekt, känns stort för mig även om det bara är en mössa.


På tal om mössa så var nog detta det enda som var torrt på mig när jag jobbade förra veckan. Trycket i vattenslangen blev för stort när jag skulle fylla på vatten i våra hinkar så vattenslangen sprack och sprutade vatten åt alla håll och kanter. Som sagt, mössan var nog det enda som var torrt på mig..


Idag har jag inga jätteplaner. Ska ta och städa iordning, träna och pyssla med julklappar. Men först, lite mer kaffe! //Erika

måndag 6 december 2010

Pikar gav resultat

Har fått pikar om att det står lite still i min blogg, vilket jag kan hålla med om! Tänkte därför skriva några rader.

Det som har hänt sen sist är jobb, träning och lite sjukdom. I fredags slutade vi tidigt på jobbet pga vädret så då titta jag på tre stycken Jönssonligan-filmer. Somnade en stund till alla tre filmerna varav första gången var runt två mitt på dagen! Dock verkar vilan från träning ha gjort susen då jag idag har kört ett magpass och gått en promenad idag och känner mig nu relativt pigg. Skönt!

I lördags var jag i Linköping med Lilly och handlade julklappar. Det var jädrans mycket folk men på nått vis så störde det mig inte. Tror att detta beror på att jag var inställd på att det skulle vara mycket folk.

Ikväll lär jag inte göra så mycket mer i alla fall. Möjligen slå in julklappar då jag har fått paket idag. Kan ju dock inte avslöja vad det innehåller.

Hoppas att ni alla har haft en bra helg, min var kanon! //Erika