måndag 28 februari 2011

Omvärdering

Och jag som brukar tänka: "Vad sakta det går. Är jag framme snart?"





Ska nog börja uppskatta rulltrappans lugna tempo lite mer. //Erika

Lidl

Sitter här i tofflor och morgonrock och laddar inför dagens arbete som äger rum i Nyköping, Strängnäs och Katrineholm. Idag ska vi bara jobba i Lidl-butiker som har städning endast 1ggr/år, behöver nog inte säga mer..

Hoppas att ni alla har haft en bra helg och att veckan börjar bra! //Erika

fredag 25 februari 2011

"Den 25:e smäller det!"

Hipp hurra för mig! Då var man 24, känns gött. I morse fick jag sång, frukost på sängen och presenter så dagen började helt förträffligt. Dagen har även fortsatt i samma anda med god mat, efterrätt och lugn.

I födelsedagspresent fick jag bl.a. vågen med bakelserna på som jag skrev om i ett tidigare inlägg. Längtar tills jag får ställa den i mitt framtida badrum. Fick också lite bakgrejer, skärbräda och en resa till Ullared!

Vill passa på att tacka för alla gratulationer och presenter. Idag är det MIN dag, och jag gillart! //Erika

onsdag 23 februari 2011

Konstig rekommendation

Bilden är från en chatt på aftonbladet. Vad menar människan egentligen?



"Först vill jag rekommendera dig att variera din träning mer än du gör för att få ett bättre resultat". Denna människa menar alltså att ett pass innehållande cykling, pilatesboll och styrketräning inte är varierande nog? Detta pass ger ju träning på kondition, koordination och rent styrkemässigt. Vad jag vet så är både träning med pilatesboll och styrketräning träningsvarianter som går att variera nästan i all oändlighet. Så, vad menas? //Erika

tisdag 22 februari 2011

Viktigt med vila

Jag vet inte vem som ser tröttast ut, jag eller Lennart? Dock har jag fått en aha-upplevelse. Då jag tränade hårt igår tror jag att detta är förklaringen till tröttheten idag. Fast att jag sov tillräckligt natten till idag så går det ju åt energi till att reparera kroppen idag. Nu kanske ni tänker att detta är självklart, men jag är inte bara lite seg utan oerhört trött idag. Så att vila sig i form är också vikigt. Gick visserligen en promenad förut vilket gick bra men att styrketräna hade mitt huvud inte klarat av idag. Det hade i alla fall inte blivit ett särskilt optimalt pass.



Bjuder på en bild som mamma tog efter en av mina vinterpromenader. När ska denna snö försvinna? Är inte snöallergisk så att säga men nu vill jag faktiskt ha vår. //Erika

söndag 20 februari 2011

Projektdags

Idag drar projektet "Ett lättare liv" igång rent praktiskt då min testperson kommer hit för att påbörja denna gå ner-ner-i-vikt-metod. Detta är ingen metod som "finns" så att säga utan är mitt eget hopkok. För att veta hur det fungerar praktiskt samt vad som måste utvecklas mer så är jag nu i det steget att jag ska praktisera detta på en verklig person som vill gå ner i vikt. Spännande! Jag kommer inte att skriva allt i detalj, som ni säkert förstår, men jag ska uppdatera om hur detta projekt fortskrider. //Erika

måndag 14 februari 2011

För den som vill skratta

Idag tycker jag att det är en glädjens dag och många av er kanske ska ha lite mys i soffan ikväll, så här kommer lite filmtips på vad jag tycker är bra komedier.

1. Step brothers

2. A night at the Roxbury

3. Den bästa sommaren

4. Patrik 1,5

5. Att göra en pudel

6. You, me and Dupree

7. Allt eller inget

8. Robin Hood men in tights

9. Life

10. O brother, where art thou?
Ha en trevlig kväll! //Erika

Alla hjärtans dag

Önskar er alla en fin alla hjärtans dag! För den som är singel så är det inget fel i att bry sig om sig själv lite extra idag.Själv vet jag inte riktigt vad som händer idag. Är ledig och nästan helt frisk nu så det kanske blir ett litet träningspass. Får se om det blir någon promenad, dock väääääldigt många minus ute nu. Ge mig vår! //Erika

söndag 13 februari 2011

Smarrig våg

Inte för att jag väger mig så ofta men denna våg skulle jag vilja ha!

Finns hos http://www.happystore.se/

Hoppas att ni har haft en bra helg! //Erika

fredag 11 februari 2011

Länktips

Ramlade över denna sida och tänkte att det kunde vara bra att tipsa de som håller på/ska göra om sitt badrum, www.drytrend.com . De har allt från duschdraperier till badrumsmöbler. Av vad jag kunde läsa mig till så är frakten inom Sverige gratis.

Såg också att www.kakburken.se hade fått in massa nya roliga grejer. Den som vill pigga upp sig med lite nya kläder kan besöka www.bonprix.se

Ha det gött! //Erika

torsdag 10 februari 2011

Ullaredsbloggen

Oj, oj, oj vad folk kommer att störa sig på detta. Kollade i Ullaredsbloggen och hittade bilden på denna tavla.


För övrigt så har jag lite fjortisproblem, tv3 funkar inte så jag missar "Top Model", oh my god! Jag får trösta mig med "Sveriges värsta bilförare" istället. Är också INTE glad över den snö som har kommit. Men jag kan säga att den är mjuk då jag i en glidliknande rörelse, som nog också gick i slow motion, la mig ner på backen tidigare idag. Dock inga skador och mina svordomar övergick ganska snart i skratt. Lär ju inte vara sista gången i livet som jag halkar pga is så varför irritera sig? //Erika

onsdag 9 februari 2011

Simon Pegg

För den som har nära till skratt, kanske lite dålig humor och som tycker att saker är roliga bara för att skämtet är så "dåligt", kan jag verkligen rekommendera filmen "Hot Fuzz".


Filmen har samma stil som "Shaun of the dead" och huvudrollsinnehavaren Simon Pegg är även med i en film som heter "Run fatboy run". Denna har jag dock inte sett än så jag kan inte ge den någon recension. Om man skulle jämföra dessa filmer med svenska filmer så skulle de nog vara i stil med "Jalla jalla" och "Kopps". //Erika

tisdag 8 februari 2011

Varför jag aldrig åker motorcykel

Då jag är lite otursförföljd (klantig) och råkar ut för små olyckor med jämna mellanrum så har jag bl.a. tagit avstånd från att åka motorcykel. Dessutom säger min magkänsla till mig att låta bli. Folk kanske tycker att detta är konstigt men nu blev jag ännu mer säker på att jag inte vill sätta mig på en motorcykel. Just nu kollar jag på ett program som handlar om polisen i Alaska. De fick åka till en olycksplats där en motorcyklist fick väja för att inte krocka. Detta resulterade i att hon som satt bakpå motorcykeln slungades av och ut i det mötande körfältet, i samma ögonblick kom också en lastbil och kvinnan blev påkörd och dog.

Jag tycker att man som motorcykelförare är väldigt utsatt/oskyddad men att många inte verkar fatta detta. De som också säger "Ja men när jag skjutsar någon så kör jag lugnt" men som annars kör som en idiot, är inte en särskilt pålitliga motorcykelförare. Jag anser att om man kör som en idiot när man kör själv så har man heller inte riktigt fattat hur utsatt man är även när man skjutsar någon, vilket kan resultera i mindre bra beslut.

Kanske blev lite rörigt förklarat men jag tror att ni förstår. //Erika

måndag 7 februari 2011

Sär skrivning, en ny folksjukdom?

Jag har den senaste tiden (pga många andras reaktioner) blivit mer och mer varse om att folk har oerhörda problem när det kommer till särskrivning. Okej om man exempelvis har dyslexi eller svårigheter med att stava överlag, men många verkar enbart ha problem med just särskrivning. Det senaste jag läste var "all ätare" och "hemma lagad mat". Det som jag också funderar över i samband med detta är, vad beror det på? Jag tycker att detta "problem" blir bara allt vanligare. Mindre krav i skolan? Eller skiter folk helt enkelt i hur mycket fel det finns i det dem skriver?

Jag menar inte att dissa någon, men jag kan inte låta bli att undra. //Erika

M som i morgonpromenad

Idag är jag ledig och har börjat dagen med en morgonpromenad och äppelgröt. En perfekt start helt enkelt. Ett av dagens projekt blir att laminera de muskel- och skelettkort som jag gjorde då vi läste anatomi. Det känns lite onödigt om de förstörs och att så många timmars arbete går till spillo. Dessutom kan det vara bra att färska upp minnet ibland.

Hoppas att ni andra också har fått en bra start på dagen! //Erika