onsdag 31 oktober 2012

Tallrik blir snart tallfattig

Nu har jag diskat igen! Blev jätteglad då den tallrik som jag "halvtappa" höll, men såg sedan att den under i diskhon inte gjorde det. Så nu håller jag verkligen med Markus då han sa "Det blir ju billigare för dig att skaffa en diskmaskin" menat på att jag tar sönder så mycket när jag handdiskar att jag tillslut kommer att få köpa nytt.


Städningen gick i alla fall smärtfritt och kändes bra orkesmässigt. Nu ska jag se en film. Blir troligtvis en julfilm och lite glöggmys till det. Ha en trevlig kväll för det ska jag ha! //Erika

Sällskap i badkaret

Har precis tagit ett bad då jag också insåg en sak. Jag måste skaffa mig en badanka! Jag tycker om att ta ett varmt bad då det också mjukar upp kroppen, men jag blir uttråkad så fort. När man var liten kunde man bada hur länge som helst men då hade man ju också sina så kallade badleksaker att sysselsätta sig med. Nu är det inte frågan om att jag ska ha en badanka som jag pratar med och gör roliga ljud till. Jag behöver bara något att pilla med.


För övrigt har jag fortfarande lite lock för vänster öra, men jag har inte lika ont längre. Kommer nog ta ett tag innan alla småkrämpor försvinner. Känner mig lite småseg nu men tänkte städa i eftermiddag. Får spela lite Corroded eller liknande så piggnar jag nog till! //Erika

tisdag 30 oktober 2012

Pysselsugen

Har varit så pysselsugen de senaste dagarna. Detta måste bero på kylan, mörkret och det lilla snöfallet som var för några dagar sedan. Det jag vill pyssla med är juliga saker och jag tänker tillbaka på julgodistillverkningen som jag hade här hemma förra året. Blev oerhört lyckat tycker jag själv. Dock ganska stökigt/kladdigt (erkänner att jag stod för mycket utav detta själv).


 
Bilder på ligan som var med förra året. Önskar nästan att det är december nu så att jag får börja julstöka! Fast denna gång är det nog bäst att jag fuskar lite och köper färdig risgrynsgröt.. //Erika

måndag 29 oktober 2012

Hårresande

Jobbade första dagen sen i tisdags idag. Gick ändå bra trots att jag inte är helt "återställd" än. Har dock ett jobbigt lock i vänster öra som inte vill ge med sig. Pratar nog lite för lågt så folk hör inte riktigt vad jag säger, själv tycker jag att det ekar i huvudet varje gång jag pratar. Men det ger nog med sig snart.

Tittade igenom en mängd med bilder på datan igår. Allra roligast är nog att se alla frisyrer och hårfärger som folk har haft. Hitta några på mig själv.


Att skaffa lugg var nog den dummaste idén jag någonsin har haft. Tyckte i och för sig att det såg bra ut när både lugg och resten av håret var plattat, men då jag har självlockigt hår var detta en frisyr som var alldeles för jobbig att hålla efter.


Hittade också ett kort där jag har min naturliga hårfärg, vilket var för hur många år sedan som helst. Jobbar dock på att få tillbaka min naturliga hårfärg. Trivs i mörk hårfärg men ja, är man blond så är man blond. //Erika

lördag 27 oktober 2012

Sjukt positiv

Jag vill inte klaga, MEN.. jag börjar bli så jädrans trött på att vara sjuk! Trodde jag hade haft min sjuka men nej då, förra gången jag var sjuk var det en lätt match. Nu är det nästan så att jag har tyckt lite synd om mig själv stundtals, och då är det illa. Hade ju tänkt dra igång mitt eget Biggest Loser, vilket jag också hann med en dag och det var i måndags. I tisdags vaknade jag med lite halsont vilket jag trodde skulle gå över under dagen, men så blev det inte. Vid lunch kände jag mig riktigt dålig och ju längre dagen gick blev jag varse om att jag hade feber. Det var också då jag fick klart för mig att det var väldigt länge sedan som jag hade feber för fy så jobbigt det var. Visst är det jobbigt med halsont men då jag i stort sätt växte upp med halsfluss är detta något jag kan genomlida ganska bra.

Men det kan ju alltid vara värre. Har som mål att jobba på måndag och jag försöker allt vad jag kan för att bli frisk samt behålla min positiva anda. Jag tänker inte "jag vill inte vara sjuk" utan "jag ska bli frisk och därefter hålla mig frisk". Ganska peppande tankesätt ändå.


Vill ändå sprida lite glädje då jag antar att jag inte är den enda som är sjuk eller är lite förkyld denna årstid så delar med mig av denna fina höstbild som mamma tog på Lennart och Vitalis förra året. Riktiga små linslusar det där. //Erika

torsdag 25 oktober 2012

Hej då gräsmattan

Funderade för inte så länge sedan på om jag skulle bli tvungen att klippa gräset något mer i år.


Tror jag har fått mitt svar! Jag räds inte snön utan tycker att det enbart känns mysigt. Så länge det inte kommer så mycket som det gjorde för några år sedan. Peppar peppar! //Erika

lördag 20 oktober 2012

Firandet av mormor

Då var man hemma igen. Börjar med att avslöja vad bilden föreställde som jag la in i det senaste inlägget. Kunde du gissa vad det var?



Det rätta svaret är en igelkott av marsipan som jag gjorde till min moster. Älskar att pyssla och baka. Har aldrig gjort en igelkott förut men blev faktiskt ganska nöjd själv.

När vi anlända till Kvänum i torsdags åkte vi kort därefter och käkade lunch på statshotellet där vi mötte upp mosters man samt kusin Pernilla och hennes fästman. Givetsvis fick mitt kusinbarn Frank följa med som vi var barnvakt åt och som gladerligen pratade med allt och alla. Så otroligt söt och lättsam liten charmör! Efter lunchen åkte vi och tittade på mammas och mosters fölunge. Tyvärr glömde jag kameran hemma men ska se om jag kan få tag på några bilder från mamma.

På fredagen tog vi en tripp till Lidköping där vi fikade på ett 50-tals cafe och shoppade loss.

Köpte bland annat ett par oerhört sköna och värmande tofflor på Hemtex. Går åt när man har så kalla golv som jag har här hemma! Har också införskaffat lite presenter som jag dock inte kan avslöja vad det är innan de har träffat sina nya ägare.

På kvällen begav vi oss till Vara där vi avnjöt en mycket god buffe och tittade på "Djupare rynkor och bekvämare skor" med Beatrice Järås (spelar mamma i Lotta på Bråkmakargatan) och Monica Forsberg (skrev texten till Främling och har bland annat gjort rösterna till Knatte, Fnatte och Tjatte). Även fast att denna uppsättning först och främst vänder sig till de äldre tyckte jag ändå att de var oerhört roliga och underhållande. Även jag kände igen mig i lite här och var. Rekommenderas!


Idag begav vi oss hemåt ganska skapligt men vi hann även med ett besök på Falbygdens Ost. De hade även en liten julmarknad med många fina ting.

Från stoppet i Falköping fick jag med mig en ost och ostkaka som jag ska avnjuta ikväll. Tomten ska få bli kompis med en annan tomte med liknande utseende och krukorna kommer att bli kanonfina till jul.

Fick också med mig saker från Tupperware som jag hade beställt av kusin Pernilla. Måste snart skaffa mig ett helt hus tror jag för att få plats med alla mina saker! Är dock lite imponerad av mig själv då jag kan få in många saker på ganska små ytor och då utan att det ser rörigt ut.

Bilden visar ett tårtfat för frakt och förvaring, en ostkupa, "skrapor" i gummi, vitlökspress, spade i hårdplast med "taggig" kant samt en "kakpress" som man kan ha vid bak av vissa kakor. Den sistnämnda går säkert att använda till flera saker så nu har jag allt fått nått att experimentera med.

Summa summarum, jag har haft ett underbara dagar. Tack alla och ha en fortsatt trevlig helg! //Erika

onsdag 17 oktober 2012

Nu tar jag helg

Denna arbetsvecka blir tämligen kort för mig då jag är ledig torsdag och fredag. Jag, mamma och mormor ska åka ner till moster i Kvänum och vara där tills på lördag. Den speciella anledningen är att mormor fyller 80 i början av november och vi ska fira detta genom ett evenemang som äger rum på fredag då även kusin Pernilla hakar på. Återkommer med mer info och nog bilder om vårat lilla äventyr.


På tal om bilder, denna bild är relaterad till det kommande besöket i Kvänum. Men vad kan det vara för nått? Svaret får ni veta på lördag när jag kommer hem igen.

Känner verkligen att jag behöver åka bort och ladda batterierna samt bara va och ha det allmänt trevligt. Har sovigt väldigt hattigt en tid nu på grund av ond nacke. Det började på vänster sida och har nu letat sig till höger sida, förmodligen för att jag nu har överkompenserat med höger sida för att underlätta för den vänstra sidan. Detta har gjort mig lite smågrinig och jag känner mig ibland som en liten surgubbe, dock inget jag tar ut över andra vill jag bara påpeka.

Nu ska jag ladda inför lite diskning och städning. Alltid trevligare att komma hem till ett prydligt än stökigt hem. Ha en skön kväll! //Erika

måndag 15 oktober 2012

Premiär

Idag har jag inhandlat säsongens första glögg! Kändes som helt rätt dag att införskaffa detta på då det har varit riktigt höstväder. Vad passar då inte bättre än att värma sig med en glögg?


Var även förbi med glögg till mamma (och pappa med så klart) som inte är helt frisk. Då vi ska ut på äventyr på torsdag tror jag starkt på att glöggen kan hjälpa henne att bli frisk. Vi kom fram till att glöggen måste ju fungera på samma sätt som honungen gör för Bamse. //Erika

lördag 13 oktober 2012

Pengakoll

Har nu börjat läsa boken och blev väldigt inspirerad! Just därför beslöt jag mig för att kolla igenom hur tiden mellan augusti och septemberlönen såg ut.


Kortet används flitigare än vad jag trodde. Varje lapp representerar en kontohändelse. Detta är allt från betalning av lunch till nöjesköp som exempelvis en film på Media Markt. Efter att ha skrivit alla lappar la jag ihop dem i olika högar med titlar som "Räkningar" osv. Låter kanske tråkigt men det var faktiskt kul. Det är ju ens egen ekonomi så hur kan man egentligen inte bli intresserad?

När jag väl hade sammanställt och renskrivit resultatet på ett papper började jag vända och vrida på resultatet. Jag tittade på vilka kostnader som alltid är bestående varje månad, exempel för mig är lunchkostnaden och en del räkningar. Efter det tittade jag på vad som kan räknas som onödiga utgifter alternativt tas bort helt. I mitt fall är det oerhört billigare att bekämpa latmasken på morgonen och göra eget kaffe hemma att ta med mig än att köpa detta på en mack.

Jag gjorde också egna räkneexempel för att just få något att relatera till samt för att få "aha-upplevelser". Om man tar kaffet som exempel.

- 20 arbetsdagar på en månad.
- En kaffe kostar i genomsnitt 20:-
- 20 dagar X 20:- blir 400:- per månad.
- 400:- X 12 månader blir 4.800:- per år.

Sen blir det ju givetvis en kostnad för mig att köpa hem kaffet som jag brygger hemma men det kommer då inte i närheten av den kostnaden som det blir att köpa kaffe på en mack varje dag. Sen är ju detta bara ett exempel och om man riktigt tänker till så finns det nog fler exempel som detta. Många bäckar små! //Erika

Vem vill bli miljonär?

Den här boken ska jag börja läsa idag.



Boken heter "Vägen till din första miljon". Fick den av mamma och hon säger att den verkligen är läsvärd. Av titeln att dömma verkar den verkligen läsvärd. Återkommer med kommentarer och tankar när jag har läst ut den. //Erika

fredag 12 oktober 2012

Nära kat(t)astrof

Det var så otroligt nära att jag fick bevittna en olycka. Men detta lilla kattskrälle hade bevisligen inte slösat bort alla sina nio liv ännu.

Jag skulle precis svänga vänster in på trottoaren som leder upp på bron som går över järnvägen här i Mantorp. Plötsligt hade jag en katt framför mina fötter. Den hade tydligen befunnit sig i häcken precis intill mig och måste ha tyckt att jag var otroligt läskig då den sprang ut mitt på vägen. Till saken hör att uppifrån bron kom en bil som precis hann bromsa in tillräckligt för att katten skulle hinna över körbanan utan att bli mosad. Närmre döden kan man nog inte komma tror jag.

Hur fort just denna bil körde hann jag inte uppfatta men jag vill passa på att få in en poäng gällande detta. Nästan varje gång som jag går över bron ser bilar som kör mycket fortare än 50 km/h. Just i den riktigt som bron leder in i Mantorp finns en utfart på varje sida av bron, precis där bron tar slut vill jag påstå. Jag förstår inte hur folk vågar köra så fort som de ibland gör då sikten just här är ganska dålig. Om man dessutom själv ska köra ut från en av dessa avfarter underlättar det oerhört om de som kommer uppifrån bron håller hastigheten. Jag skulle hellre se att de släpper lite på gasen och inte förlitar sig på "här brukar det inte komma någon" fenomenet. Nu när det dessutom börjar bli halt ute så är detta extra viktigt.

Ta hand om er och kör försiktigt! Och till alla gående, har du inte reflex syns du oerhört dåligt och vid halt väglag kan du inte förvänta dig att bilisten hinner att stanna oavsett hastigheten. //Erika

tisdag 9 oktober 2012

Vissen

Har ett nytt växtprojekt på gång. Hade en liten aning om att detta skulle hända då denna växt vill ha en del solljus.


Nu är den inte alls glad och har "tappat" de stora blommorna. Tror det är en kombination av för lite ljus och för mycket vatten. Får hoppas att den trivs bättre på sin nya plats i fönstret. Dessutom passar den bättre där och tack vare mina nya gardiner som är lite kortare får den nu också plats i fönstret då den innan var för hög. Håll tummarna! //Erika

fredag 5 oktober 2012

Gardin

Idag bytte jag gardinerna i vardagsrummet. Har tidigare haft en mönstrad gardin i färgerna brun, grön och beige som har suttit uppe ända sedan jag flyttade in. Jag tycker att den gardinen är jättefin men då vardagsrummet går i röda, lila och svarta nyanser ville jag ha en liknande gardin. Men efter mycket letande tog jag det första bästa jag hittade som stämde något överens med den bild jag såg framför mig. Detta blev resultatet.



Jag vet inte riktigt själv vad jag tycker. Det är inte fult men jag hade nog velat ha en gardin i något mörkare röd. Denna heter "roströd" och har lite brunorange i sig vilket man kan se när det är riktigt ljust ute. Men jag tror att jag kommer att vänja mig för att sedan tycka att det är jättefint. Dessutom är de nya gardinerna lite kortare än de gamla vilket gör att fönstrena syns mer vilket gör att det inte bara är en "bytt gardin känsla" man får utan hela fönsterväggen ser annorlunda ut.

Men som sagt, det är inte fult så jag är nöjd! //Erika

tisdag 2 oktober 2012

Det fungerar!

Mitt projekt frodas verkligen. Såg igår att det har kommit fler rötter som har börjat leta sig ner i jorden. Det vita är inte något mögel eller liknande utan det är vad man kan kalla för hår. Det ska alltså se ut så. (För den som inte vet kan man trycka på bilden så att den blir större så syns det bättre vad jag pratar om).


Ska fylla på med lite mer jord så att plantan kommer ner en bit och inte "hänger i luften". Nu när jag vet att det funkar ska jag nog ta fler skott och plantera.

Måste också passa på att berätta att vi har skaffat en firmabil. Mer info och bild om detta blir i ett annat inlägg. //Erika