fredag 30 november 2012

Redo för julen

Då var det julpyntat och klart! Bara en gran som fattas, men det får allt dröja ett litet tag innan den skaffas. Mitt ljusris och dekorationerna på bordet fick detta år gå i blått och silver.



Kände att jag ville få upp julstämningen lite inför i morgon då mamma, pappa och jag åker till Göteborg för att gå på jul på Liseberg. Har varit där en gång förut men det var för ett par år sedan. Kan inte annat än att säga att snön kom verkligen lägligt! //Erika

onsdag 28 november 2012

Fikatips

När vi var och jobbade med baljorna igår så blev det väldigt trångt vid lastkajen då det kom lastbil på lastbil som skulle lasta av sina varor. Då vi var snälla och väntade med vårat jobb i omgångar för att inte vara ivägen för de andra uppskattades detta väldigt mycket och en lastbilsförare bjöd oss på en del av sin last. Så nu vill jag tipsa er om Delicato pepparkaksrulle. Den är oerhört god! Nästan så att den till och med är godare än orginalet.


Vi fick också en annan kaka men kunde inte hitta exakt den på Delicatos hemsida. Men principen är den samma som hjärtat (den på bilden heter valentinhjärta) bara det att den vi fick hade smak av apelsin och chili. Så vill ni pröva något nytt eller ha lite juligare fika så testa dessa. Ni lär inte bli besvikna. //Erika

tisdag 27 november 2012

Kluven

Köpte en ny ljusslinga idag då den jag tidigare hade som låg i fönstret inte ville vara med längre. Eller rättare sagt halva av den. Dock hade den ljusslingan som jag köpte ett starkare och kallare ljus och det såg bara konstigt ut när den låg i fönsret. Fick det inte heller att se riktigt estetiskt snyggt ut. Då gjorde jag på detta vis.


Vet inte riktigt vad jag själv tycker. Den hade gärna fått vara typ två decimeter längre så att den sista biten på högersidag också fick lite ljus. Fördelen blev dock att ljuset inte blev lika starkt och det lyser upp fönsterpartiet finare än med den tidigare ljusslingan. Genom att gömma slingan bakom gardinen blev ljuset heller inte lika kallt. Tänkte att jag kör på detta ett tag för att se hur det känns. Vad tycker ni? Fint? Konstigt? //Erika

måndag 26 november 2012

Chevrolet Uplander

Här kommer lite bilder på den nya servicebilen samt bilder på den ramp som pappa och jag byggde i lördags. Fick dock ingen bild på rampen när den var helt färdig. På den tredje bilden ser ni också den "låda" som pappa och jag tidigare har byggt till lastutrymmet.








Rampen är till för den maskin som vi använder oss av när vi städar de baljor som pet och burk hamnar i efter att de har pantats. När vi utför detta jobb byter vi också trasiga hjul samt ser över baljans skick och om det är något mer som måste rättas till. Just detta jobb ska vi göra i morgon då vi också har en ny kund. Bara att hålla tummarna för att den nya kunden blir nöjd samt inser nyttan av denna städning för att i framtiden ha den permanent. Den senaste tiden har jag och Markus fått utföra fler jobb än just den vanliga reconden och det är oerhört kul! Omväxling förnöjer och medför ökad kompetens som kan komma till nytta både lite nu och då. //Erika

söndag 25 november 2012

Min krans

Gjorde min krans idag.


Vad tycks? //Erika

Pysselkväll

Säsongens julpysslande är igång! Igår var jag hemma hos Emelie med Lilly, Sara och annan tjej vid namn Emelie och julpysslade. Vi blev bjudna på god mat och hade det mysigt till tonerna av julmusik. Sara tog dessa två bilder.



Alla hade med sig vad de ville pyssla med. Exempelvis gjorde Lilly jättefina julgranskulor. Själv knåpade jag ihop två dörrkransar till mamma och pappa. Blev faktiskt nöjd själv.



Denna dag kommer att bli lugn. Har inga måsten som ska göras så tänker ta dagen som den kommer. Kanske blir till att träna men känner samtidigt att jag behöver vila upp mig lite. Vad än jag gör så blir detta en härlig söndag! //Erika

fredag 23 november 2012

Lyckat firande

Nu är jag hemma igen efter ett härligt firande av Kents födelsedag. Är så himla mätt! Maten var som jag trodde underbart god. Vi käkade medelhavsbuffe som var köpt från Östenssons i Skänninge. Gillar verkligen Östenssons då de har så mycket egna röror och bra festmat.





Den "lilla" påsen som brorsan fick av mig innehöll stora handdukar som han hade önskat sig. Gav honom också en plåtburk som jag hade fyllt med hemmabakta chokladsnitt samt brödpinnar och någon form av torkat kött. Då han är väldigt matintresserad (alltså gillar att laga mat) tänkte jag att detta kunde vara kul för han att testa. Det är ju inte saker som man går och köper sig själv allt för ofta.




 Saken som beskrivs med ledtrådarna inte svensk, hård men ändå mjuk var..


..en ananas! Tänkte att han har mer nytta av en ananas än av blommor. Dessutom en ganska oväntad sak att få, också en liten kul grej att ge bort.

Resten av kvällen blir inte allt för långlivad. Drar vid nio i morgon till mamma och pappa då jag och pappa ska bygga en ramp till servicebilen. Men mer om detta i ett annat inlägg. Ha en fortsatt trevlig kväll! //Erika

30 år

Hipp hipp hurra! Idag fyller min kära bror 30 år. Halv fyra kommer mamma och hämtar mig då vi drar till Linköping och hämtar upp brorsan. Då vi ska fira honom hemma hos mamma och pappa har pappa fått uppdraget att hämta mormor, farmor och maten. Vet inte riktigt vad vi ska käka men det lär säkert vara mumsigt!


Denna "lilla" påse är födelsedagspresenten från mig. Frågan är om det är en enda stor saker, eller flera saker? Klura på den ni.


Han ska även få denna hemliga sak. En ledtråd är att den inte är svensk, hård men ändå mjuk.

Till sist, grattis på födelsedagen Kent! //Erika

onsdag 21 november 2012

Tidsbrist

Jag är verkligen inte en sådan människa som kan ha varje timme planerad varje dag, dvs alltid ha fullt upp med stora som små ting. Två stora birdagande faktorer är att jag dels trivs så bra hemma och tycker verkligen att det är skönt att komma hem och för det andra så tycker jag faktiskt om att umgås med mig själv. Det jag menar är att jag får inte panik av att inte umgås med andra människor eller av att inte ha nått att göra. Vid de tillfällen som jag inte har nått speciellt att göra är oftast då jag gör nödvändiga (och roliga saker) som att städa, träna eller se en film. Nu känns det som att det var hur länge sedan som helst som jag hade en oplanerad dag.

Men jag tror att cirkeln av att jobba, komma hem för att sedan direkt dra iväg, komma hem och varva ner en timme eller två för att sedan gå och lägga sig snart kommer att brytas. Hoppas ingen missförstår mig för jag tycker verkligen om att göra saker samt att träffa människor, jag längtar bara efter lite mer tid för mig själv för att kunna storstäda, småpyssla och träna.



Avslutar detta inlägg med dessa två bilder. Är verkligen supernöjd med hyllan över tv:n! Krukorna köpte jag i Falköping men de fanns att köpa i Ullared så de går säkert att få tag på här i närheten också. Ljuslyktorna med stjärnor införskaffade jag och mamma idag på Rusta, säljes i 3-pack. Verkligen prisvärda! //Erika

söndag 18 november 2012

Juliga påsar

Dags att avslöja innehållet i påsarna som jag gav till Emelie och Lilly för att de har fyllt 25. Var på middag hos Lilly igår då vi just firade hennes födelsedag i efterhand.



Emelies påse innehöll två söta prydnadskatter med tomteluvor, små doftljus, plåtask med godis, toalettpapper med julmotiv samt årets glögg. Lillys påse innehöll julgransprydnader i form av muffins, ett stort doftljus, plåtask med godis, toalettpapper med tomtar samt årets glögg. Då de fyllde år i juli samt september gjorde jag ändå påsarna lite juliga då det ändå snart är december. Just toalettpappret var mer som en rolig grej.

Nu ska jag strax åka och lämna mammas och pappas bil som jag så snällt fick låna av dem igår. Resten av dagen blir ganska lugn men dock med en del nyttiga måste som tvätt osv. Hoppas att ni alla har haft och fortfarande har en bra helg. //Erika

lördag 17 november 2012

Chockladsnitt

Idag har jag bakat denna underbara kaka! Enkel att göra, väldigt populär samt har en tendens att ta slut väldigt snabbt. Du behöver följande.
  • 200 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 smk kakao
  • 1 äggula
  • 2 msk vatten
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Jag brukar blanda samman alla ingredienser i en matberedare. Sedan rullas degen ut i längder på en plåt med bakplåtspapper. Hur tjocka längder man gör är lite efter hur stora man vill att kakorna ska bli då man sedan också plattar till dem. Sedan penslar man längderna med äggvitan (som man tidigare har separerat från äggulan) för att sedan strö över lite pärlsocker. Gräddas i ugnen på 200 grader ca 10-12 minuter.

Ett litet tips om man vill ha kakorna lite småsega och inte så hårda är att ha i en extra äggula om man har ganska små ägg. I min ugn har jag kommit fram till att 11 minuter är en lagom tid och jag brukar skära (sneda snitt) ganska så direkt efter det att jag har tagit ut längderna ur ugnen. Låt det väl smaka! //Erika

fredag 16 november 2012

Hemlisar

Nu har jag gjort iordning två hemliga påsar. Givetvis kommer jag att avslöja innehållet men ni måste ju få bli lite nyfikna ett tag först.


Börjar fundera på om det är dags att skaffa ny kamera. Väldigt sällan blir bilderna skarpa (ja jag har torkat av linsen) och då fast att jag prövar de alla olika inställningar som finns. Men det är väl som med mobiler, de fungerar som allra bäst bara ett kort tag efter det att man har köpt dem. Då jag ändå har haft denna i några år så kan det ju också vara så att den har råkat bli tappad en eller två gånger..

Resten av kvällen blir lugn. Ska se en film nu hade jag tänkt men kan inte riktigt klura ut vad. Har en del nya thrillers och skräckisar men jag känner nog mer för en komedi just nu. Får klura lite till på detta. Önskar er alla en trevlig kväll! //Erika

onsdag 14 november 2012

Presenten te Sara

Har haft härligt fikabesök av Sara. Dags att avslöja vad bilden jag la upp igår egentligen är för något.


När jag såg denna tänkte jag direkt, Sara! Den bara talade med mig och sa att denna måste Sara ha och jag höll verkligen med den. Tyckte också jag var lite rolig då jag sa att hon fick ta den lite som plåster på gallan. Men också givetvis för att hon är en underbar vän.

Förutom att fika blev jag också spådd med tarotkort. Lite roligt när ett kort som bland annat betyder envishet ständigt dök upp. Brukar ju säga att e:et i Erika står just för envishet. Överlag kan jag säga att min framtid ser ljus ut och att en det saker som jag själv har kommit fram till kommer att gå vägen. Dessutom kommer ödet att föra med sig mitt livs kärlek och giftermål. Spännande! //Erika

måndag 12 november 2012

Ullared

Då var allt uppackat! Alltid lika trevligt med en tripp till Ullared. Det var inte tokmycket folk men som vanligt en del trängsel här och var. Handlade en del träningskläder, presenter, pysselsaker som fina band osv, filmer (börjar bli ont om plats nu), tofflor plus en del roliga samt bra att ha saker. Hittade också en sak som jag tyckte var ganska smart.


Det smarta med detta datumljus är att det är i en glasbehållare och man behöver alltså inte skaffa en hållare till själva ljuset. Tror att detta ljus blir mer lyckat än det jag hade förra året i form av en tomte. Det hela slutade med att jag inte kunde elda det då färgen på det "sprakade" och lågan blev farligt hög.

Har också idag bestämt en onsdagsfika med Sara. Äntligen! Våra senaste dejter har blivit inställda pga sjukdom. Men på onsdag ska hon äntligen få sin present som jag köpte till henne när jag var i Lidköping för ett tag sedan.



Har busat lite med den sista bilden. Hmm, vad kan detta vara?  //Erika

söndag 11 november 2012

Fars dag

Nu kommer jag troligtvis att inte behöva äta mer denna dag! Är så otroligt mätt. Men middagen blev lyckad och alla verkade tycka att allt smakade bra.


Jag bjöd på löksoppa, vitlöksbröd, köttbullar (med persilja och fetaost), panerad fisk, kyckling i ugn (honungsmarinad, thailändsk curry och rosmarin), klyftpotatis, nasi goreng (kokt ris som stekts tillsammans med ägg samt kokta morötter och ärtor), sallad, honungsmelon samt fyra olika röror. Gjorde allting själv förutom två utav rörorna.

Efterrätten som jag visade bild på igår blev supergod! Den funkade verkligen att göra den som en paj och med lite vaniljsås till blev det en himelsk kombination.

Denna länk är till löksoppan. http://www.sopprecept.se/svarmors-goda-loksoppa-6707503

Ska dock tilläga att jag har gjort denna utan kyndel då jag helt enkelt inte har fått tag på detta, men det funkar kalasbra ändå. Då det bara står att man ska ha i peppar har jag tolkat detta som vitpeppar.

Hoppas att ni alla har haft en bra söndag. Nu ska jag slappa lite för att sedan ta tag i den sista disken samt skriva en inköpslista då jag, mamma, mormor och moster Annika åker ill Ullared imorn. Väl mött! //Erika

lördag 10 november 2012

Angivare

Igår jobbade jag med servicearbete då pappa behövde min hjälp till att byta ett bordsband (bandet som för glasflaskorna bortåt på bordet som finns bakom maskinen du pantar glasflaskor i). Vi började med att lämna in hans servicebil för service i Linköping för att sedan åka till Motala, Kaxholmen, Vaggeryd och sedan tillbaka till Linköping igen för att hämta hans bil. Klockan var ungefär tre på eftermiddagen och jag körde i godan rå på E4:an mellan Mantorp och Linköping. Hade nu gärna skrivit ett passande ljud men kan inte komma på vilket ljud som skulle beskriva när man blir omkörd av en bild i minst 150 km/h på väggrenen? Jag blev chockad och tänkte typ "va fan var det där!?". Idioten körde om mig på väggrenen för att strax därefter svänga vänster ända ut till omkörningsfilen. Jag tackar gud för att det gick bra!


Pappa som hade huvudet med sig tog registreringsnumret för att sedan ringa till polisen. De kunde bekräfta att registreringsnumret han såg var rätt och informerade om att bilen var registrerad i Stockholm och att de tackade för att vi hade ringt till dem. Jag hoppas verkligen att de fick tag på aset! Vilken förödelse om någon bil hade råkat vingla till ut på väggrenen när han gjorde sina "omkörningar". Det kan ju räcka med att en vind tar tag i bilen för att man ska komma lite ur kurs. Usch säger jag bara!

Men nu ska jag avsluta med lite positivt. Idag har jag haft en väldigt stressfri dag, dock har jag gjort en hel del. Jag har städat plus diskat i omgångar då jag ska bjuda på farsdagsmiddag i morgon. Kommer att bli lite som en buffe då jag har lovat att jag ska använda alla delar i mitt finporslin (alltså alla olika delar, inte exempelvis alla tolv tallrikar).


Detta får bli en liten teaser inför morgondagens förmodliga bildbomd. Kommer att lägga upp receptet på denna som från början är en "småkaka" men som jag har gjort till en a la Erika.

Hoppas att ni alla har en bra kväll. Nu ska jag nog se någon film och bara ta det lugnt. Vill tipsa om att The wedding singer med Adam Sandler går klockan 21:30 på kanal 6 ikväll. En väldigt bra och rolig film som jag kan se hur många gånger som helst! //Erika

torsdag 8 november 2012

Kom och fynda

Det är ingen nyhet att jag är lite smågalen i att se film. Ser nästan hellre en film än att titta på tv, tycker det är mest skit på tv:n ändå. Jag vill passa på att tipsa om att discshop har nu en lagerrensning vilket innebär nedsatta priser på en hel drös utav filmer. Kika in på denna länk http://www.discshop.se/filmer/lagerrensning_film/C1016?&type=campaign&list=movies&campaign_id=1016&view=1&rec=200

I söndags var jag och mamma på Media Markt i Norrköping och jag "råkade" få med mig dessa filmer hem.


Step brothers, en utav mina favoritfilmer! Om man som jag har lite av en speciell och i vissa fall barnslig humor är denna oerhört rolig. Tror inte jag har sett en enda dålig film med Will Ferrell.

Doghouse, är en komisk skräck. Gillar man zombies och även här ganska enkel och "dålig" humor är detta en perfekt film för de dagar man inte riktigt har hjärnan med sig.

Boogeyman, en skräckis som jag inte har sett så denna får jag återkomma med.

Zonen, svensk thriller som gick från den senare delan utav 90-talet. Inte heller denna har jag sett men den verkade bra med en hel del kända skådisar som bland annat Peter Haber.

Nej vet du vad, nu ska jag ta och se en film! //Erika

tisdag 6 november 2012

Nytta före nöje

Det är nog inte meningen att jag ska se filmen "Tillfällig fru sökes". Minns att jag och Emelie såg den på bio för massor utav år sedan och då tyckte vi att den var ganska kass. Men strax därefter såg jag den igen hemma med någon annan som ville se den och tyckte då att den var bra (också ganska märkligt att vissa filmer gör sig bättre på bio än andra). Nu har jag försökt att få tag på den filmen hur länge som helst utan att lyckas. Strax innan klockan fem idag såg jag att den gick på tv men givetvis hade den börjat klockan tre så det var ingen idé att sätta sig och se de sista tio minutrarna som var kvar.


Det ironiska är att det första jag gjorde idag när jag kom hem från jobbet var att träna efter ett väldigt långt uppehåll på grund av sjukdom. Att jag skulle göra detta precis samma dag som jag hade chansen att se just denna film som jag har letat efter i ett par år (jag skojar inte) måste vara en på miljonen. Detta är ingen film som visas på tv med jämna mellanrum.

Men, det känns bra ändå. Tycker mest att det är skrattretande och är inte särkilt upprörd. Dessutom kändes det oerhört skönt och kul att träna. Gissar på att jag kommer ha väldigt ömma magmuskler i morgon. //Erika

måndag 5 november 2012

This is your life

När jag kom hem idag hade jag en tavla som väntade på mig. En mycket fin och tänkvärd tavla som nu hänger i hallen. Har haft en stor skruv på ena väggen i hallen som den förra spegeln hängde på. Har letat här hemma efter något att hänga upp men hittade inget som passade varken storleks- eller utseendemässigt. Denna blev perfekt.



Är ganska mycket text på tavlan så skriver inte upp den här. Men klicka gärna på bilden och läs! Verkligen tänkvärt och erhört sant. Tack bror! //Erika

söndag 4 november 2012

Fint välkomnande

Nu börjar jag få lite ordning på min hallmöbel. Även här finns lite tjuvstart av julen med rosa julstjärnor (dock kallade höststjärnor i butiken).


Lite svårt att fånga på bild hur fint det ser ut med de tända ljusen. Men ni får en ungefärlig bild i alla fall. Gillar verkligen mörkret då man kan tända lite ljus här och var. Min lägenhet blir så mysig då! Känner att jag kommer att ha många fina kvällar här framöver. //Erika

Smygstartar

Växten som jag flyttade från hallen till vardagsrummet gick inte att rädda. Ersättaren fick bli en Amaryllis vilket jag hade förra året och som jag vet trivs i detta fönster.


Krukan var lite stor men tycker själv att jag kom på en bra lösning. Fyllde först botten  med lekakulor för att få upp den till en lagom höjd. Då det glipade ganska mycket mellan krukan och Amaryllisens kruka stack jag ner granris som jag tidigare hade fått av mamma.

Väldigt kul att få pyssla lite samt att få smygstarta lite på julen! Kommer ju ändå ta ett tag innan Amaryllisen har växt sig så stor att den blommar.

Hoppas att ni alla har haft en bra och mysig helg! //Erika