onsdag 26 december 2012

Min jul

Hoppas att ni alla hade en fin jul! Min jul var lugn och stillsam hemma med familjen.




Precis som förra året fick mamma och pappa en korg med julgodis och bakverk istället för en blomma. Detta år innehöll den bland annat biskvier med smak av apelsin som blev farligt goda! De fick också denna tavla som de blev mycket glada över. http://www.guste.fotosidan.se/viewpic.htm?ID=2440127

Kent fick bland annat en morgonrock, är det inte likt så säg?


Jag fick också en morgonrock, röd med vita prickar som är hur skön som helst! Fick också badgrejer, spelet alfapet, en kastrull och lite till. Ska också få en diskmaskin, yej! Vi var och tittade ut en idag men den skulle inte komma förrän i slutet av januari. Men har jag klarat mig ett helt år utan kan jag allt klara mig en månad till.


Köpte också en julklapp till mig själv så nu är det bara att träna på! Har en kort skivstång sedan tidigare men den är inte rak utan veckad (finns säkert ett namn för detta). Då den är jättebra till vissa övningar är den mindra bra till andra men nu är det bara att köra på! Testade den nya skivstången idag, känner redan i baksida lår så det blir säkert jätteskojigt att gå i morgon.

God fortsättning! //Erika

måndag 24 december 2012

En riktigt god jul

God jul familj, släkt, vänner och ovänner! Önskar er en riktigt fin dag hur ni än väljer att tillbringa den.


Lennart och Vitalis är också redo för julen. Har även köpt klappar till dem men då de är ätbara får jag nog lägga dem en bit upp i granen och inte under. Ha en fin dag! //Erika

lördag 22 december 2012

Dagens fräckis

När jag var och handlade på City Gross och stod i kön närmade sig en tant sakta. Hon såg lite förvirrad ut och frågade efter några sekunder om jag stod i kö. Jag intygade henne om att jag stod i kö och upplysta henne om att jag hade lämnat en glipa till kvinnan framför mig just för att folk brukar komma och tränga sig igenom kön. Efter en liten stund sa hon att vi kunde ju gå fram eftersom att det stod några bakom mig också (vad nu detta hade med saken att göra) och gestikulerade med handen. Jag gjorde som hon sa men tänkte för mig själv att varför ska hon bry sig om hur jag står i kö, det går ju inte snabbare får att jag går fram en meter. Vid detta tillfälle stod hon nu bredvid mig.


När det sedan var min tur att packa upp mina varor blev jag varse om att hon stod bakom mig. Hon hade alltså trängt sig in i kön mellan mig och de som stod bakom mig. Snacka om fräckt. Jag är helt säker på att hon var fullt medveten om vad hon gjorde och att just detta var anledningen till att hon startade en konversation med mig från första början. Hon prata nämligen med mig på ett sätt som att vi kände varandra och jag tror att detta var för att de bakom mig inte skulle bry sig då de skulle tro att hon typ var min mormor som jag var där och handlade med.

Men jag ansåg att det ändå inte var mitt problem och jag tror att om hon hade frågat de som stod bakom mig så hade hon säkert fått gå före dem. Själv gladde jag mig åt att pantkvittot gjorde att jag endast behövde betala 11 kronor för mina varor. God jul på mig! //Erika

fredag 21 december 2012

Oväntat merjobb

Ja det där gick ju bra! Eller inte.. Ska sluta med att tänka saker som "Jag förstår verkligen inte hur människor lyckas som välter julgranen" för det var precis det jag gjorde. Men jag skyller på pappa, det kan ju absolut inte vara mitt fel? Då han ville ha några paket som jag hade slagit in åt honom förstördes den estetiska placeringen av julklapparna. Jag visste att granen var lite framtung åt ena hållet men optimist som man är så förtränger man detta efter ett tag. Nu är den i alla fall säkrad och ovippbar (peppar peppar).



Varför är det oftast det som är mest värdefullt som går sönder? Denna lilla tomteflicka blev halshuggen. Känns lite surt då jag har fått denna av mormor och morfar då vi var på en marknad då morfar fortfarande var i livet. Men men, med lite lim blir det nog bra!

En annan tanke är att det här med städning verkar totalt meningslöst hemma hos mig. Inför helgen med julgodistillverkningen så städade jag jättenoga. Efteråt var det kladd på golv här och var och strössel bland annat inne på toaletten (?). När detta väl var uppstädat låg det barr överallt då jag tog in julgranen och fick ta en noga städning igen. Städade igår och efter julgransvältningen blev det barr och glitter lite här och var. Nu nöjde jag mig dock med sopborsten!

För att se det positiva så fick jag ju klä om granen och senare ska jag "klä om" några julklappar som fick lite vatten på sig. Tycker ju att dessa båda uppgifter är roliga så kan ju inte bli annat än glad.

Nu är det jul igen, nu är det jul igen och Erika välter granen hoppsan! //Erika

torsdag 20 december 2012

Cellofan

Älskar verkligen cellofan! Blir så mycket roligare och finare att ge bort något hemmagjort än om man bara skulle ha lagt det i en vanlig plastpåse.


Dessa ska mormor och farmor få varsitt av. Det ena innehåller saffransskorpor och det andra egendesignade pepparkakor. Jag har penslat pepparkakorna med choklad och sedan strött över en blandning av apelsin- och jordgubbsströssel tillsammans med hackade hasselnötter. Erkänner dock att jag har fuskat lite och använt mig av köpta pepparkakor. Men tycker att detta är helt okej då det inte är själva pepparkakan utan omsorgen som sedan har lagts ner på den som räknas.

Har förresten fått massor utav julkort! Tack alla snälla. Blir alltid lika glad när jag kommer hem och får läsa de fina hälsningarna samt beundra de fina korten. //Erika

måndag 17 december 2012

Julkort

Yej! Fick mitt första julkort idag. Avsändaren var moster Gunilla, Agge och kusin Axel. Tack så jättemycket!


Måste också säga det att julkalendern som jag fick av mamma och pappa är den bästa jag någonsin har haft! Vinst varje gång när man öppnar en lucka och likt ett barn är jag lika nyfiken på vad dagens lucka ska innehålla.
Älskar verkligen dessa produkter som heter Chokomania. Har bland annat fått Chocomania shower cream som är helt ljuvlig. Den luktar choklad men man går inte runt och luktar som en chokladkaka efter användning. Har även en kroppspeeling som jag dock inte har testat än. Konsistensen ser ut som kladdkakesmet, mums! //Erika

söndag 16 december 2012

Julgran

Igår var det verkligen full rulle hela dagen. Först åkte jag och pappa iväg för att inhandla lite julklappar. Efter det åkte vi och köpte gran, en till dem och en till mig. Vi lämnade av min gran hemma hos mig då pappa också var snäll och fixade min antenkabel så nu kan jag se på tv i sovrummet med! Älskar verkligen att lägga mig på spikmattan i sängen och se på tv. Somnar alltid så skönt då.

Pappa hjälpte mig också att såga av min gran så att den skulle få en ny snittyta. Dock hade jag bara en pytteliten bågfil, inte optimalt! När jag sedan skulle ta in den på eftermiddagen och sätta den i granfoten ville det sig inte alls. Det blev snett och hur jag än försökte blev det inte bra och det låg barr på hela vardagsrumsgolvet. I ren ilska gick jag ut i den gemensamma verktygsboden och hämtade en jättestor såg och sågade en nytt snitt i granen. Sen gick det hur lätt som helst.


Trots motgång så var granen värd det! Ångrar lite nu att jag kallade den något i stil med "granjävel".. //Erika

fredag 14 december 2012

Gisslan

I lördags utan att någon märkte det så tog jag en gisslan. Mohahaha! Men nu börjar han bli gnällig och vill tillbaka till sin ägare.


Skämt å sido, vems är denna? Själv har jag endast en liten så kallad "plasttång" och insåg snabbt att denna inte är min. När jag ändå pratar om i lördags så vill jag tacka alla som var med! Hade det superskoj och mysigt.

Ha en fortsatt trevlig kväll! //Erika

tisdag 11 december 2012

Hänt sedan sist

Hade det verkligen superkul i lördags då jag hade julgodistillverkning här hemma. Årets deltagare var Sara, Lilly, Dessa, Emelie och Emil. Alla gjorde jättemumsigt julgodis och i år blev det inte alls lika söligt som förra året. Glöggrytan var i och för sig inte lika tömt som förra året, kanske beror på det?


Hade även träningsvärk i vaderna dagen efter vilket jag tror beror på vårat försök i att efterlikna dansen i låten Gangnam style. Blev kanske inte så många rätt men vi gjorde i alla fall ett tappert försök!


Mina hyacinter löper amok. Får säga att det ska se ut så för att det ser mycket mera lekfullt och växande ut.


Har även fått ärva mammas tomte så nu har jag min egna lilla hustomte som välkomnar mig hem med sin lykta.


För presentkortet som jag fick av Sara när jag fyllde 25 har jag införskaffat en ljuslykta som jag har hängt i det lilla rummet. Kan ju inte ha någon lampa i fönstret men tycker att denna lösning blev bra. //Erika

torsdag 6 december 2012

Smaksatt marsipan

Blev oerhört pysselsugen igår så köpte hem lite grejer idag. Fick bli en liten tjuvstart inför helgens julgodistillverkning.


Vill tipsa om marsipanen jag använde som finns i en mängd olika smaker. Jag använde mig av smakerna jordgubb rabarber samt päron men de finns även i smakerna banan, chocklad, vanilj och en till som jag tror var jordgubb. De verkar finnas i de flesta mataffärer. När det kommer till de två smakerna som jag använde mig av så tycker jag att det var goda smaker och de tog heller inte över själva marsipansmaken.


Blev dock lite mycket med två förpackningar blockchoklad så jag doppade lite torkade jordgubbar i det som blev över. Det blev gott men godast är ändå när man först tar marsipan runt de torkade jordgubbarna innan man doppar dem i chokladen. Tänker göra dessa vid ett senare tillfälle.

 
Önskar en fortsatt trevlig kväll och jag hoppas att snön inte har ställt till det allt för mycket för er. //Erika

tisdag 4 december 2012

Mot (för?) torrt hår

Gårdagens lucka i min julkalender innehöll och mascara (har inte testat den än) och dagens lucka innehöll produkten Rainforest Moisture Shampoo.


Detta shampoo är för torrt och skadat hår vilket passar mig perfekt då mitt hår är ganska torrt sen all färgning. Då det är ganska trögflytande skulle man gnugga det i händerna innan man aplicerade det i håret. Använde det nyligen så det är lite svårt att säga hur bra det fungerar men håret sitter kvar i alla fall! När det kommer till doften luktade det varken jättegott eller äckligt. Kan nästan säga att det luktade natur.


Måste avsluta med dessa bilder. Tog ju ett skott från min Ampellilja i badrummet som jag planterade i slutet av september. Se så stor den har blivit. Nästan så att jag känner mig lite duktig. //Erika

söndag 2 december 2012

Omstart

Innehållet i dagens lucka var produkten Lip Butter Chocomania. Luktar underbart gott, nästan så att man vill äta upp den! Tycker även att den fungerar bra. Läste lite om gårdagens produkt men det stod inte så mycket info om den på hemsida. Men det ska tydligen vara en rengöringsgel som man kan tvätta händerna med, inget vatten behövs. Då det är en gel kanske den även kan motverka torra händer?


För övrigt så har det varit full rulle hela dagen. Jag har varit på Rusta, införskaffat ljuslykta och gardinstång samt hängt upp dessa plus gardin i det lilla rummet, griljerat julskinkan, bakat kolasnitt, tvättat, diskat och slutligen röjt i sovrummet.


Då både jag och mamma köpte samma kassa datumljus i Ullared fick vi båda köpa oss varsitt nytt idag. Denna gång som ett vanligt stearinljus så nu kan det inte misslyckas! På det andra datumljuset gick det inte att se hur långt det hade brunnit och efter ett tag blev lågan jätteliten.


Ullared i alla ära, men datumljus är helt enkelt inte deras grej. //Erika

lördag 1 december 2012

Jul på Liseberg

Nu är jag helt fylld med juliga känslor! Har haft en fin dag som startade med ett restaurangbesök där jag åt lasange då deras specialitet är just pasta. Verkligen jättegod mat.

Efter att vi hade ätit begav vi oss in på Liseberg. När mörkret la sig blev det verkligen superfint med alla lysen.


Så mycket shopping blev det dock inte. Väl där insåg vi att det kanske inte var så smart att bege sig dit lördagen innan första advent. Tyvärr var det väldigt mycket folk och inte blir det bättre av att folk inte vet hur man ska bete sig i större grupper på bästa sätt.


Men jag fick i alla fall med mig en kylskåpsmagnet och en marsipancigarr hem. Bör dock tillägga att mamma och pappa betalade dessa, stort tack! Kylskåpsmagneten var det en fotograf som sålde. Han hade otroligt fina bilder och det roliga var att han inte bara sålde tavlor utan just grejer som denna. Kika gärna in på denna adress för att se hans bilder www.kalvelid.se

Nu ska jag ta och slappa det lilla som är kvar av lördagen. Ha det gött! //Erika

Nedräkningen har börjat

Kändes extra mysigt att vakna idag då det är 1:a december. Dessutom fick jag ju påbörja mitt räkneljus (eller vad det nu kallas för) som jag köpte i Ullared.


Fick också öppna första luckan på den julkalender som jag fick av snälla mamma och pappa. Den är från Body Shop och dagens lucka innehöll en produkt med namnet Hand cleanse gel. Tänker läsa på lite mer om vad detta är för något lite mer exakt.




Idag är det också dags för jul på Liseberg. Ska bli riktigt kul och känns som ett bra sätt att välkomna december på. Hoppas att ni alla får en riktigt fin och rolig lördag! //Erika