måndag 14 januari 2013

Sjuk, eller?

Missförstå mig inte nu för jag är verkligen jätteglad över att jag exempelvis aldrig har haft magsjuka (har för mig att Sara sa att det finns en viss procent av befolkningen som är immun mot detta) men jag är trött på att få åkommor som ingen läkare vet vad det är. Det blir alltid bara en massa prat om att det är likt något eller skulle kunna vara, men det går aldrig att säga exekt.

Min sjukdomshistoria är på så vis lite unik. När jag var liten och i tonåren fick jag bara halsfluss dock omåttligt många gånger och opererade sedan bort halsmandlarna då det konstaterades genom biopsi (typ 15 år senare) att jag inte hade malign hypertermi (överkänslighet mot narkos). Så den gången då jag var jätteliten och skulle operera bort dem och vaknade under operationen så att den fick avbrytas, kan man bara spekulera i att de sövde mig för dåligt helt enkelt. Dessa dokument är dock "mystiskt" försvunna, så har idag inget svar på vad det egentligen var som hände.

När jag var liten fick jag i två omgångar en knöl på benet som de använde en typ av "korkskruv" och drog ut det som var i knölen, då enbart genom att ge mig en bedövningssalva innan som inte hjälpte ett dugg. Tack vara denna "korkskruvsupplevelse" har jag idag nålskräck, tack så mycket! Inte heller här kunde man säga riktigt vad knölarna var eller vad de berodde på.

Mellan jul och nyår fick jag som prickar/utslag från halsen ner till ljumsken, både på fram och baksida plus lite på undersidan av underarmen och undersida överarm. Trodde att detta först var värmeutslag då jag tränade väldigt mycket men konstaterade snabbt att så inte var fallen. Försökte allt möjligt själv för att blev av med det men kom inte på någon lösning. Var hos läkaren idag och i och med att jag inte är tillräckligt sjuk (ingen klåda, inga magproblem eller dyligt, inte använt nya produkter, inte ätit något nytt mm) så går det inte att behandla eftersom att det inte finns någon typisk symtom att gå på. Hade dock lite feber (37,7) vilket jag själv tror kom ifrån träningen och att jag blir stressad av att vara hos läkaren. Vid stress har jag en förmåga att framkalla sjukdomskänsla. Dessutom får jag väldigt sällan feber. Så inte heller här fick jag riktigt svar på vad det är som jag har då det ändå fanns en del avvikelser från vad de trodde att det kunde vara.

Får väl ändå säga att det var ju bra att höra att jag inte var allvarligt sjuk men samtidigt hade jag hoppats på något typ av svar, behandling eller vidareslussning till typ hudläkare. Nu får jag bara vänta ut det typ. Tänker träna som satan för om jag har nått i kroppen så kanske det kan utlösas och där med behandlas. Är ju inte så jätteläckers att se ut som en leopard precis!

Håller tummarna för att det försvinner snart. Har ju ändå haft detta i mer än två veckor nu. Håll tummarna! //Erika

torsdag 3 januari 2013

Vilken jädra smäll

Skickade efter lite gardiner från Jotex nyligen. Kom på att jag har ju inte så mycket annat att sätta upp när julgardinerna åker ner och jag blev lite småkär i just hissgardiner. Hittar sällan gardinkappor som jag vill ha och den brukar vara oerhört korta.


Beställde bland annat denna till köket. Svårt att veta innan om det kommer att passa eller inte men i värsta fall blir förlusten inte så stor pengamässigt. Håller tummarna!

Håller också tummarna för att jag somnar som en stock ikväll och att inga satungar smäller med vad som låter som hemmagjorda bomber. Höll precis på att somna när jag vakna av en smäll, sen blev jag pigg och kunde inte somna på ett tag. Tränar som en galning så tycker att någon gång borde jag ju nästintill däcka av utmattning. För att avsluta positivt så känns det så oerhört gött att ha börjat styrketräna igen. Heman nästa! //Erika