söndag 27 oktober 2013

Verktyget du inte visste fanns

Eftersom att jag vet att det inte är någon risk att pappa läser detta då han inte använder sin dator mer än i jobbet så måste jag bara dela med mig av en julklapp som jag hittade till honom på Biltema.


Denna heter "Buntbandsverktyg". Utan att överdriva kan jag ärligt säga att varje gång jag jobbar med honom vid exempelvis en installation får jag alltid höra "Har du sett avbitartången?". Min far är väldigt duktig på det tekniska men skulle ibland behöva ha senilsnöre till alla sina verktyg. Det som är bra med denna är att den både drar åt och kapar buntbandet. Ett problem ur världen!

Även om den kanske inte funkar optimalt så är det ändå en rolig grej och då den kostar 100:- är det inte så mycket pengar som riskeras att slängas i sjön. Men funkar den, ja då är det den bästa julklappen till honom detta år!

Har även köpt en tumstock i plast till honom. Plast är för övrigt överlägset bättre än de som är i trä. Dock har han redan en sedan innan men den jag har köpt är bara på en meter och därför mindre och bättre när man vill mäta små utrymmen. Kanske inte något man använder alltid men när det väl behövs och man står där med sin "vanliga" tumstock är man glad över att man har den lilla. Köpte den på Bauhaus men den finns också på K-rauta. Kostar 100:- oavsett vilken affär den köps i. Skynda och fynda! //Erika

fredag 25 oktober 2013

Luden pumpa

Fick se igår att en av de tre pumporna som låg i en utav de nya glaslyktorna var lite luden. Detta kan bero på att den var fuktig redan när jag la i den, men då jag inte är helt säker tyckte jag att det var lika bra att ta bort alla pumporna och dekorera med något annat istället. När jag var och handlade införskaffade jag detta.




Tycker ändå att det blev ganska bra då det är svårt att hitta just höstsaker nu. Att dekorera med julgranskulor innan jul tycker jag är helt okej då det ger en försmak av vad som komma skall. Dock skulle jag nog inte använda mig av dessa på våren och sommaren.

Förutom att handla har jag redan hunnit med en promenad och ett crosstrainerpass. Men nu ska denna hurtbulle ta sig lite välförtjänt vila och ladda inför kvällens tvätt. Ha det gött! //Erika

torsdag 24 oktober 2013

Höst inne

Då hyllan över tv:n blev så höstig och fin fick plötsligt allt annat en ton av vår och sommar. Detta försökte jag råda bot på idag. Började med att stryka den nya duken till matbordet. Hårdare till duk har jag aldrig varit med om! Knölig att stryka då den var svår att hantera (måste varit gjord av stålull). Men är ändå nöjd med resultatet och bordet fick en liten känsla av höst.





Köpte även dessa på Ica Maxi då jag endast hade lyktor i lila och rött sedan innan. Att inreda behöver inte vara dyrt, dessa kostade 20:- styck.



Tycker också att allt inte behöver vara helt stilrent hela tiden. Varför inte lite lekfullt och roligt. Älskar verkligen att använda ljus och ljushållare som inredning.


Ni vet när man tänker en sådär tio gånger något i stil med "Den där står inget bra där" men ändå så gör man inget åt saken?


En ganska vanlig utgång av detta "icke-agerande". Men det är ju skönt att se att man är som vanligt. Annars är ju jag inte jag! //Erika

tisdag 22 oktober 2013

Praktiska lyktor

Har grym träningsvärk i benen idag och kan inte förstå varför. Körde visserligen ett pass på crosstrainern igår men inte med ett högt motstånd samt att jag kör 2-3 pass i veckan så det är ingen ny aktivitet jag har lagt mig till med. Har dock lite förkylningskänsla i kroppen så det kanske beror på det? Skippade träningen idag och tog mig istället ett bad, inte fel det heller!

När dagens alla måsten var avklarade fixade jag iordning mina nya saker från Partylite. Köpte mig bland annat tre glaslyktor som nu står på hyllan ovanför tv:n. Blev riktigt nöjd. Tyvärr blev den första bilden lite suddig (om tomten läser detta så behöver jag nog en ny kamera).



Kan ibland tycka att det är lite tråkigt att det oftast ser likadant ut hemma förutom till jul. Det som är bra med dessa är att man kan "inreda" dem med lämpliga ting för den aktuella årstiden. Riktigt bra investering! Avslutar med att ge tipset att inte införskaffa pumpor som ska läggas i något innan man har själva saken de ska läggas i, en del var visst för stora för hålet.. //Erika

måndag 21 oktober 2013

Som en tomte

Idag hämtade jag ut två "små" paket, det ena på 8 kg och det andra på 12 kg. Innehållet var de efterlängtade produkterna från Partylite!



Har varit duktig och delat upp i påsar vad alla har beställt så nu är jag helt slut i huvudet. Måste dock säga att det var kul att plocka iordning allt och jag kände mig lite som en jultomte. Är också imponerad över att allt stämde. Så nu är det bara att höra av sig när man vill bjuda på en fika alternativt komma på en fika och "hämta ut" sina saker. Detta gäller främst Sara, Emelie och Lilly som bor på annan ort. Hojta till så bestämmer vi nått!

Bör också nämna att på bilden med alla påsar är inte mina grejer med. Men de visar jag vid annat tillfälle. Kreativiteten har sagt hej då för dagen och det får bli morgondagens projekt.

Sov gott alla! //Erika

fredag 11 oktober 2013

Taggigt värre

De två senaste dagarna har jag agerat trädgårdsmästare och hjälp mamma och pappa med deras trädgård. Vår tanke är att vi gör en del förberedelser inför vårens planer. Igår klippte jag bland annat ner fem stycken taggbuskar, aj! Idag har jag bland annat rensat brännässlor varav en del närmare två meter höga, aj! Dessa två växtarter måste vara totalt onödiga! Men hur som helst så har vi fått en hel del gjort dock om det finns en del till som kan göras. I morgon ska jag och pappa ägna oss åt att klippa ner och köra bort allt ris och alla de stora stockarna. Välkomnar dessa typer av aktiviteter då jag för tillfället enbart tränar kondition, trädgårdsarbete är perfekt muskelarbete.

Har även tagit på mig ett litet projekt. Denna murgröna har stått ute hos mamma och pappa men nu har den flyttat hem till mig.


Håller tummarna för att jag kan få liv i den igen. Spännande! //Erika

onsdag 9 oktober 2013

Ljusparty

Igår var det ljusparty hemma hos mig. Tack alla som kom! Hoppas att ni hade lika trevligt som jag och att ni hittade er något fint. Denna gång blev det en del till mig själv. Varför inte passa på när man får olika förmåner som värdinna. Dessutom är det helt okej att skämma bort sig själv ibland!

Det blev två nya bokningar så den 19:e oktober bär det av till Sara för ljusparty och den 14:e november till Emelie. Ser verkligen fram emot detta då det är mysigt att träffas och ha trevligt ihop i närvaron av massvis av tända ljus! Perfekt årstid för ljuspartyn med andra ord.

Som lite kontrast mot den trevliga stämningen igår dabbade jag mig även två gånger, vilket i och för sig inte är något ovanligt. Det roliga i det hela är hur jag just hade tänk kring dessa saker.

När jag dukade köksbordet tänkte jag för mig själv "Duken skulle verkligen behöva tvättas snart". Detta är nu ett måste då jag spillde stearin på den. En annan tanke jag hade när jag dukade var "Vilken tur att jag bara har tagit sönder ett glas för nu har jag så att det räcker precis till alla som kommer". När ljuspartyt var över var det dags att diska och plocka in i diskmaskinen.


Måste ändå säga att det är tur i oturen! Detta hade lika gärna kunnat ha hänt när jag dukade. Blev dock inte upprörd utan skrattade bara åt det hela. Är ju ganska klantig så ingen mening med att bli upprörd. Detta är en del av mig och mitt liv och det händer vare sig jag är stressad eller hur lugnt och metodisk som helst. Som de säger i filmen Livet är en schlager, "Annars är ju jag inte jag!" //Erika