torsdag 1 april 2010

Vart tog det egna ansvaret vägen?

Nu har några smarta människor som arbetar med hälsa kommit på att man ska höja skattenläsk och godis för att svenska folket är för överviktiga och konsumerar för mycket av dessa livsmedel. Det har de helt klart rätt i, men kom igen. En person som dricker 2 liter läsk i veckan kommer att fortsätta göra det, oavsett om priset höjs eller inte. Det handlar om avsaknad av kunskap och insikt. En fördel är att detta kanske skulle medföra att skatten på frukt och grönt sänks vilket är jättebra. Men är det inte där man bör börja och sträva efter, stödja friskfaktorerna?


Nej folk måste lära sig att ta mer ansvar, man kan inte lagstifta allt och sätta skatter hit och dit. I längden gör nog detta folket ännu mer rebeliskt.


Skärpning! //Erika

3 kommentarer:

  1. kan de möjligtvis vara tidning som skämtar aprillo??? hm låter skumt med å höja skatten på socker..men vist vorde de någto...men de är ju som du säger med ..de som äter mycket kommer äta då med...annars kulle väl la ingen rök eller snusa som de priserna har höjts.

    kramiz sara bus

    SvaraRadera
  2. Däremot så kommer samhället att ha mer pengar att lägga på de som överkonsumerar så att de blir sjuka, vilket troligen är planen.

    SvaraRadera
  3. Sara: nej detta har de pratat om redan innan, även om just detta inslag skulle vara ett skämt så har det tagits upp tidigare :)

    Chrille: tycker ändå att människan måste ta mer ansvar för sig själv, och man ska väl ändå satsa på att folk inte ska bli sjuka över huvudtaget och detta är inte rätt sätt att göra det på.

    SvaraRadera