lördag 21 november 2009

Hyacint-svansar.

Nu är det jul igen, nu är det jul igen.. Nä, kanske inte riktigt än. Men varför inte börja med lite pyssel inför advent? Idag har jag gjort 2 stycken Hyacint-svansar. Lärde mig det när jag gick floristutbildningen. Det du behöver är:

* Hyacinter
* mossa (plattmossa är lättast)
* avbitartång
* grov ståltråd
* smal dekorationstråd
* dekorationsmaterial

1. Börja med att ta ut Hyacinten ut plasthållaren. Ta bort så mycket jord du kan och försök att ta av så lite rötter som möjligt. Går en del av gör det inget.



2. Ta den grova tråden och bestäm hur lång du vill ha din Hyacint-svans. Har du en ganska tunn tråd kan du ta två trådar och tvinna ihop dom. Sätt sedan ca 5 stycken i Hyacintens lök, ganska långt upp på löken. När du har satt i alla böjer du ner dom så att det blir som en strut.

3. Fäst dekorationstråden i löken och börja sedan bygga på med mossa samtidigt som du snurrar fast den med dekorationstråden. Snurra gärna lite extra.

4. När detta är klart böjer du till den form du vill ha. Ställ sedan på ett fat eller något liknande och dekorera. Sätt fast dekorationerna med ståltråd som du sedan gömmer i mossan. Vattna på mossan då och då med hjälp av en vattenspruta. Klart!


Den första fick bli lite längre.

Den andra ställde jag på ett fat och hällde på lite guldgrus.

Är det något du inte förstår är det bara att säga till. Var inte rädd för att använda fantasin. Lycka till! //Erika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar