söndag 15 november 2009

Receptet på glögg- och pepparkaksbollarna.

Fick veta att det ej gick att gå in på http://www.ogon.nu/ så jag lägger upp receptet här i stället.

Detta behövs:


* 200 g pepparkakor

* 50 g smör

* 30 g mandelmassa

* 2 msk glögg

* 2 msk kakao

* 100 g ljus blockchoklad


1. Börja med att smula sönder pepparkakorna (i en mixer går fortast) och blanda sedan med smöret, mandelmassan och glöggen till en slät massa.

2. Rulla bollar av degen och ställ kallt.

3. Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron.

4. Ta fram ett fat och häll upp krossade pepparkakor och kakao. Blanda noga.

5. Rulla/doppa sedan bollarna i den smälta chokladen och sedan på fatet med pepparkakssmulor och kakao. Lägg upp på en plåt med bakplåtspapper och låt stelna. Går alldeles utmärkt att förvara i frysen och ta fram när man är sugen.


Jag ska poängtera att jag glömde visst att ha i smör i själva "degen" men de blev goda ändå. Så smör är valfritt! Det kan också hända att du behöver lite mer blockchoklad. Beroende på hur degen känns är det inte säkert att du behöver ställa bollarna kallt. Men är den lite kletig så rekomenderas detta.

Låt det väl smaka! //Erika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar