- köttfärs
- potatis
- gul lök
- paprika (brukar föredra gul eller orange)
- grönsaksbuljong
- paprikakrydda
- chilikrydda
- sambal oelek (ajvar går också bra)
- olivolja
- Häll i olivolja i en stor gryta och bryn köttfärsen.
- När den har brynts färdigt häll i den hackade löken och paprikan samt den tärnade rå potatisen.
- Tillsätt alla kryddor inklusive sambal oelek, rör runt och allting stekas i 1-2 minuter.
- Häll i buljongen och den mängd vatten du önskar att ha i soppan.
- Låt koka i 30-60 minuter tills potatisen är mjuk. Färdigt!
Mängden av alla ingridienser beror på hur stor sats man vill göra. Jag brukar alltid göra soppa med 1,5-2 liter vatten i då den går perfekt att ställa in i kylen eller frysa in. Så länge man har basen på köttfärs och potatis kan man i princip ha i vad man vill. Vi har även provat att krydda med timjan som också funkade utmärkt. Testa gärna olika varianter! Vill man ha den lite lyxigare kan man även ha i mager matlagningsgrädde. Lycka till! //Erika
mmm den soppan den är god den....kramiz Sara
SvaraRaderaja visst är den ;) hihi
SvaraRadera